國泰椅背風波專訪|事主提三大訴求促再道歉, 已向中國民航局投訴

517 回覆
29 Like 339 Dislike
佢地喺國外先識「維權」架
喺外地就成日高呼權利
咪玩啦,大陸航線條條蝕錢,係得國泰有賺
但你都睇到左右隔離都幫大陸妹鬧鳩嗰對香港夫婦㗎喎
你點解釋

如果大陸妹本身有唔着,啲人會咁樣幫口?
早兩日係咁屌2老個班,今舖點拆好阿
個阿嬸講得岩
大陸女生賣笑也行
實係話國泰係洋人文化嘅公司
要國泰換走洋人管理層
國泰一定要賣盤比支那先可以收科
,好老實邊會咁得閒理呢啲事,叫兩班人一人少句咪算
唔通真係升你去Business咩,咁全機應該都咁嘈法
比人踩上心口,再踩埋個頭,再再踩埋你把口啊國泰
大把呢啲人啦
正如搭巴士有人唔比錢,司機唔開車都可以有人話個司機為幾蚊又唔係落自己袋嘅嚟搞事
其實你係咪唔太理解人類嘅天性

香港人鍾意就係純粹一開始企響度食花生,當演變到啲嘢越嚟越激烈,往往就會唔知哪裏來嘅正義感或者勇氣,而驅使自己走出嚟調停,多數選擇支持弱勢嗰邊,而反對看起來行動激烈嗰一邊

從來冇話過兩公婆嘅行為文明,但而家呢個中國籍女子一切嘅行為,其實已經相信佢本身就有目的咁樣去做成件事

算唔算集體炒車
如果有MTR 職員調解
咁佢地就有位入喇
加快改做uo果款, 點挨都影響唔到後面
可能民族特性
見有人撐自己都攞著數到盡
如果比人狂屌
佢應該會close post深潛一排
幫口 因為你哋兩邊嘈撚到仆街 咪撚騷擾人哋休息
大陸妹有講錯咩, 咁你真係大陸黎丫嘛大陸妹
國安啦
佢咁爭取三大訴求,令我諗返起19年
我反而好擔心條女做嘢咁有目的
背後可能有中國勢力
佢去英國會唔會威脅到英國?
唔俾椅背郁算啦
以後唔使煩
公司自己拎黎柒
講埋比你聽 不如你做老闆啦
呀sir做嘢都唔洗人教啦
條女已經知道點玩
係, 對啲大陸雞無做錯係唔可以讓步

例如因航無錯係應該企硬話呢啲係乘客自己有爭執, 當時乘務員已經按照規章分隔佢地兩個, 唔洗講咩抱歉嗰啲on9 野

你一say sorry 即係你有問題, 咁就會成班人走去維權
三分顏色上大紅
我想睇嘅嘢就係去到一個層面上邊壓返落嚟,然後個設訴者比人打柒,成件事應該會好精彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞