世界上有兩個民族比吉卜賽人更賤格:塞爾維亞人同巴勒斯坦人

196 回覆
410 Like 54 Dislike
就算同支那佬比,香港人賤極有限
俄畜信撚天主教
佢哋係信東正教㗎
巴勒斯坦對世界嘅貢獻係負,只會挑起戰爭,製造恐怖襲擊
個實驗室歐美pharma有份資助 中國只係白手套
香港人咪就係咁,賤到唔會認,只會指住人地話人地賤過自己
啲支那人就係咁,永遠只會覺得人哋衰,但最衰最賤嘅咪支那人囉
所以最起碼有總共有25%尼安德突人基因係保留喺智人身上,比你想像中多

尼德安塔人自己都在漫長時間中出現分化 (長時間)
在古代由歐洲去到中亞, 再細微分化 (廣地域)
不同智人與尼德安塔人在不同地方與時間發生小規模混血

一個比較合理 係 攞一個歷史上相對封閉地區
比較少二次移民 亦唔會有大規模移民去睇
如巴布新基內亞既尼安德塔基因組比較高
但共同點都係非常少比例

同埋滅亡更多因素係天災、氣候突變
呢句就已經係好爭議
冰期結束導致尼安德塔人滅亡呢個說法
好多書簡單寫左一句, 但又無深究

呢個係地球近代冰期

尼德安塔人崛起到滅亡 係經過多次冰期結束與開始
點解MIS6 里斯冰期結束時 佢地無滅絕反而進一步擴大?
而近代冰期會出事?

事實上仲有一個丹尼索瓦人又係近代與智人重疊時間果陣滅亡
唔係好識
但其實有冇人提出過病菌導致尼德安塔人滅亡?
你咁認真討論我一定會覆
好少機會喺連登有咁學術討論
但我又冇咩要反駁你,因為都係學術界共識嚟
我知有證據有兩據兩個種族有互片
但又冇證據因為單純互片就滅絕其中一方
反而開始證據兩邊係溝通,同埋又繁殖到
同埋天災係包埋傳新染疾病個啲
我諗你都知道
我覺得係尼安特德人被智人吸收咗,多過單方屠殺而滅絕
班猶太復國主義者搶阿拉伯人地復國,仲要幾十年黎打壓巴人,先係真正賤格

樓主扮睇唔到呢段歷史,同樣賤格
中國鍾意內鬥,專殺自己人
我地?同你好熟呀
你嘅諗法有問題,唔係「伊斯蘭恐怖主義」出錯,而係「伊斯蘭就係恐怖主義」

土耳其移去德國大把問題,班土耳其做間諜。
民族嘅存亡問題向來都係「唔公正」

就算撇除土耳其有可能會出賣境內維吾爾人遣返中國,如果逃到境內嘅維吾爾人獲土耳其頒發公民權,他朝土耳其政府安排啲維吾爾人鎮壓境內庫爾德人嘅時候,維吾爾人係有必要貫徹國家嘅意志嚟參與,哪怕佢哋將來做緊嘅嘢係仲激烈過今日中國對佢哋所做嘅嘢

猶太復國嗰幾年嘅亦都係,以色列人玩偷襲、撕毀和約、恐怖襲擊冇少過,你咪譴責佢哋囉,因為如果佢哋唔做呢啲嘢、一畀其他阿拉伯國家輪大米嘅話就永世都冇機會復國,處境就等同進巨裡面艾爾迪亞人絕大多數人同意發動地鳴一樣,唔係你死就係我忙,分辨對錯從來都係事不關己高高掛起嗰批人先享有到嘅基本權利
淨係會搞「自己人」
證明當年北約打得唔夠徹底
有咩好啞
人地唔收同你覺得以色列鳩炸人有問題係無關係
from river to the sea, Israel as it is cannot exist 係事實
你走入去人地地頭非法軍事佔據 之後人地反抗就扮比卡超WTF
以色列啲現代史上最長非法武力佔據唔係得個講字嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞