國泰港人夫婦之後有兩本passport, 根本唔怕比國泰禁

275 回覆
70 Like 391 Dislike
你好撚酸喎支那狗
點樣唔會你買過未
入境流程係點你都未知
cx幾時做左入境處
航空公司有負責確保乘客使用有效證件入境
入境處唔認bno
咁你估下係邊個係check in counter果陣同你scan證件?
airline冇cctv?
有乜證明佢兩個用bno 而唔係用廁板先

我當就算外國counter地勤手多落你hkid去remark (印象中好似只係睇一睇)
cx會唔會為左兩條友, 而改system去check埋名同dob以外既野先
你講既只係記錄留底

相同既人
無整容情況下

眼距同面形一樣
相同面容特徵生成相同既資料提供俾航空公司核對登機證
咁換passport面容特徵一樣又點會唔知係同一個人?

上面重有人唔明

其實唔使講到入gateway

scan passport張相都有人面識別
係counter/check in 機都block左
識別系統係第三方公司跟據國際民航法去整
背後接通fbi
Black list只係加個remark
係唔需要你所講既改system
點解食下花生都要諗會唔會炒車食回力鏢
巴打平時聽人講笑話係咪都會問清楚人地係咪黃藍先會笑?😅
愈吹愈大, cx自己blacklist又關fbi事
唔講仲以為全部航空公司禁飛
係咁勁既話就唔洗玩etias/eta啦, 雖然主要目的係收錢

姐係咁, cx都係是但做d野想平息件事
你有方法買到就當睇唔到,你估有生意佢會唔做咩, 又唔係國家級禁你入境
應該有條款係有需要可以保留
其實有好多方法
姓名,生日,電郵,電話,付款方法
名+DOB幾乎都可以confirm到身份
低b無藥醫,搞清楚呢兩件咩身份先
係重要政治人物,恐怖分子定係明星
用cctv錄低然後百分百monitor and block某兩件small potatoes
唔係技術上做唔做到嘅問題

而係有冇必要咁樣做
呢樣嘢留返畀國泰自己決定

如果國泰真係要全面封殺呢對夫婦嘅話
我認為咁做係冇問題
入紙申請保留咪得囉
就算改名 都要同政府登記返個新名 無論英國香港都好
就算唔話俾香港知改左名 英國果邊都要登記掛 咁passport 先用新名
不嬲機場係under政府, d system係連埋一齊
就算英國政府唔同香港政府share data, 國泰係你係英國check in果陣應該都知你之前叫咩名
分番開機管局同airline先啦屌
入紙笑死 邊個入紙比邊個呀?
airline入紙畀機管局唔撚得?
航直公司玩black list已經幾十年經驗
成班傻仔去挑機航空公司認唔到條友出黎
而家英國就係太多呢啲麻煩港人移過去 正常嘅香港人歧視,唱衰佢地就ok了
成班友重以為airline 係分開
根本成套身份認證 由passport 人面 出生日期 whatever 係全球互通
國泰只需要係條友下面加個comment
所有航空聯盟都知

有人重以為係國泰還國泰自己

真係好似佢地講咁易改個名就認唔到
之後又話面容識別唔共通

你唔整容生物特徵根本無變
淨係身份證同passport 張相都夠數做300-500個特徵對照

重話航空公司唔識分
正路外國改完名都要主動通知香港改身分證/passport
不過cx有乜方法問到政府拎第三者改名資料 買機票要授權?
咪名同dob
吹到fbi條no fly list就係全部航空公司唔係個別

2023年頭瑞士黑客拎到US TSA No-Fly list
Leak 出來既data 只係記錄呢d料
仲要係聯邦政府level database, 唔係airline internal restricted passenger list
成班人幻想背後有個信用系統點晒相,又faceID
笑死

SID, CLEARED, LASTNAME, FIRSTNAME. MIDDLENAME, TYPE, DOB, POB, CITIZENSHIP, PASSPORT/ IDNUMBER, MISC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞