國泰港人夫婦之後有兩本passport, 根本唔怕比國泰禁

275 回覆
70 Like 391 Dislike
吓,我識好L多人去咗英國加個英文名名喺證件度喎
仲要放中間咁
Chan , David Tai Man
重睇我上面講乜
外國好多人結婚會改名
係有限制
其實一樣check 到

https://www.gov.uk/changing-passport-information/name-divorce-deed-poll-forenames-title
仲要話自己理性咁井
不過俾CX blacklist 左,唔肯定其他one world 會唔會有reference 都會on the list (未必唔俾上,但會問長問短)
You can:

change the spelling of your name slightly - for example, Jane to Jayne
change the order of your forenames
remove middle names

細改咋喎除非成個given name冇咗,如果唔係有DOB都一定identify到,不過國泰可能都係做個樣安撫天龍人
國泰咁多機同BA share code
隨時BA都 ban埋依兩條友
加個middle name之嘛
好多鬼一出世, 父母已經改埋
不過平時唔多用, 除非做比較正式登記先寫齊
如果乜都check唔到, 相信依個世界日日有恐襲
有錢咪唔直航轉機囉,要有錢先得啊
好似美誠咁,叫合肥查下,依家佢地全部合格,吹佢唔脹
條友成日講啲野都九唔撚搭八
其實登機果時佢地知果個人有幾多本pp
的確係,澳英港好係會互相通報
兩公婆比國泰當狗咁撚完仲想幫襯佢?
Surname
Give name
Date of birth
Place of birth
Face

要搞你實搵到出嚟
樓主唔好咁白痴
香港人走難 大陸妹唔準走難架咩
藍絲有得玩就愛國,大陸人得罪佢哋就玩歧視
獨裁撚講自己民主一樣
弱智,唔係淨係香港機場有
依家去投胎仲快喇
米怪理班兒登仔啦, 成班唔係搞事就係閪客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞