爆料者稱Concord 星鳴特攻耗資達四億美金

181 回覆
234 Like 3 Dislike
Youtube廣告、媒體廣告都係錢,仲未計sony有搵韓國連鎖pizza店搞crossover
Colin Moriarty 絕對信得過

當年Greg Miller仲喺IGN做阿頭,下面Colin(後來獨立出黎), Destin (目前IGN清流)同Brian Altano(IGN搞笑角色)都算幾高質

後來Colin 跟Greg出黎做kinda funny
Greg越做越左膠
佢就自己出左去搞indie嘢講
佢個宣傳都算幾失敗
下....製作費就係=人手做既人工
咁果4億係包咩? AI自主研發?
4億唔奇 因為SONY未收購之前佢已經集資用咗2億開發 23年收購嗰陣就唔知SIE用幾多錢收購佢 段估佢都唔會淨係開2億畀SIE收購 唔通搞手只求打個和咩

但最終係咪真係用咗4億就唔肯定 當人哋大財團傻嘅咩 應該要你隻game賣到先出最終花紅/獎金之類嘅嘢
養咗一大班LGBT 冗員8年
其實佢啲宣傳都貼到周圍係,但網絡世界係講演算法,你睇開咩推咩比你
好明顯ching 都同我地一樣平時唔會睇呢啲樣撚衰角色,所以google 果啲死都唔會推廣告比你
你體感就會係佢冇落廣告咁
成功啵,個個知game咩料唔科水
收購唔計落成本, 佢話原本整左2億未整完
Sony外包俾人幫手又用左2億
2億都開發到一隻大作仲要後邊補完又要2億?
咁樣唔止係原本工作室失敗, 係連外包果d都咁失敗先做到咁
其實打機都係有少少幻想成份,就算肥毒柒打機果時都唔想繼續係咁掛
間廠老細D遊艇跑車計哂入去
之前睇試當真,見到有個角色,花8年時間未決定角色性別
所以咪連自己人都唔買,如果班woke撚買嘅話一定唔止697人咁少仲未計sony派左好多條code比傳媒
唔可以換過啲skin+改過個名再賣?
不如咁講,對香港打機就係肥柒毒,乜都推唔起既地方咪冇乜落宣傳,體感咪冇

次文化野不嬲好少喺香港落本
得罪又點?
班盲目信仰fans咪又係一邊屌一邊繼續買

睇撚住你嚟食啦
發夢先有咁嘅cv
大撚把油水位,睇credits淨係makeup artists 都勁撚多
係呀,所以主要都係講網上廣告
佢地落係全球一齊落架嘛
而且比人睇到又唔會收錢,有人撳入去先會收錢
咁啲廣告商一定係會盡可能推比最多人睇
咁都睇唔到咪只可以講自己真係唔係佢既目標
我諗分地區落本,香港打開機既但冇乜見,反而英國果邊耐不耐就見到
2代係3代出之前已經賣左800萬份,算係超成功
呢隻嘢可以點洗咁多錢嚟整呀... 同類型嗰啲用咗幾錢?
Future of PlayStation

冇話一定要係好嘅future

未收購前嗰兩億就應該唔關SONY事 原本有第二間公司課呢兩億落去 畀啲資料你望望 係佢賣咗畀SONY
全部屎都係上任ceo搞出黎
無人查下佢個底?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞