爆料者稱Concord 星鳴特攻耗資達四億美金

197 回覆
266 Like 3 Dislike
https://x.com/longislandviper/status/1837157796137030141?t=hi46wBzXskWR32EVnM4dQA&s=19
2023年初,concord已經用咗兩億開發, Sony覺得隻Game係Future of PlayStation/Star Wars 級別嘅作品, 決定成間工作室同隻半成品game一次過買落嚟

之後,Sony用多兩億搵外判工作室去整到可以賣街嘅狀態. 所以就算未計買工作室條數,隻game已經用咗四億
日本仔真係蠢,學我地中國整黑5空啦
下.....點用到4億
試玩過都唔覺有邊到值4億
佢好似用4億人仔
睇返都都幾癲
點止
sony買間垃圾返黎都用左35億
當年sony條CEO就好似nokia條木馬咁

每步都係整死sony益自己人

成間公司都用黎R Sony錢
GTA用幾錢
想知佢員工今年分幾多花紅
佢今年毛利應該上到10億美金,企業價值已經超越左ubi,雖然ubi石頭腳但憑一隻game一步登天好撚癲
索尼無私將4億投入市場不求回報
關日本仔咩事
Playstation一早美國揸晒旗
其實真係癲, 條鬼佬上台後究竟有無做過一件好事, 剩係強制將XO 制調轉已經得罪好多FANS
有時都諗唔明啲投資人係咪冇腦,成日請埋呢啲CEO用到間公司死撚埋都唔炒
好多 game 公司都係咁
一隻夠食
唔係投資大一定有回報
遊戲個邊係鬼佬揸旗關日本仔咩事
future of playstation
可能會應驗
美國呢套CEO/職業管理文化同慢性毒藥係無分別。咁多斃病,但大家都繼續擁抱
短期可能真係可以推高股價,事實上係透支晒未來換返黎
港共有版你睇
每日淨係識吹水

Forcast做到靚一靚
但一做錯左幾年後先浮現已經無得救

intel依家都係咁
執咗咁多間日本studio 就係為咗養大呢間垃圾
2E俾左左膠??
話冇貪污/左手交右手真係唔信
外判工作室即係sweet baby?
直程total loss
好多時投資人同股東根本就完全唔熟行業既行程同運作

佢哋淨係識睇個CEO CV勁唔勁,做出嚟盤數靚唔靚

但文化行業既發展根本好多時都唔可以用量化咗既資料去判斷

Marvel universe 已經大大個人版係度
美國佬整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞