你開始感受到真正經濟有斷崖式下跌既感覺未

447 回覆
660 Like 128 Dislike
你真係不如落吓街
商場食嘢真係要等
女權禍害
人地大日本皇軍搵錢多過你地臭閪蚑那賤蛆就可以斬你地臭閪蚑那賤蛆頭

同埋你老襟明明話我送fiodpanda既喎,點解變咗Keeta既臭閪蚑那賤蛆
咪撚發作啦你窮咪要跑兩家囉屌邊有人咁俾位人上架仲話自己高學歷
其實連街市都執左好多檔
你地臭閪蚑那賤蛆都要講清楚我返邊檔先得架,就好似你要講清楚你老母企開砵蘭街定新填地街我先上到佢架
你有撚錢叫雞咩
黑到俾人制裁埋
返屋企問吓伯母囉臭閪蚑那賤蛆
錢大媽夜晚有免費肉?我都想等,邊處?
依家擺到明係陰D陰D咁跌
樓主勁到03年果時已經預先知道沙士唔會衰好耐,但果時D業主就冇樓主咁醒啦 個個劈到比97高位低5-60%賣樓。仲有03年果時失業率8%,而家幾多?
喂,星島係咪危言聳聽?

https://lihkg.com/thread/3787910/page/1
星島頭條:香港「清盤潮」比沙士、金融海嘯更嚴峻!!
個個似你咁自私就仆街啦
早排先有間大型連鎖零售執笠
老店執笠同經濟差唔一定有直接關係,店主要退休冇人肯接都會執笠
個老細又死埋
知唔知咩叫上海租界孤島文學
星島咁樣講係咪代表佢一定係啱先已經唔講政治,淨係講錢,而家經濟差極受影響都係班中下層夾心,相比03年對中上層社會嘅影響確實係少03年敢賭嗰班呢幾年收返黎嘅都突夠冚而家市道確實係差,但依然好多揾錢機會好多人其實都係住係香港賺緊外匯,差還差真係公道少少好囉,下下吹到咁絕望嚇鳩自己嚇鳩人有乜謂
你睇吓醫科研究排名先啦,許樹昌、黎青龍、袁國勇呢啲都係最top嗰堆嚟
岩你心水咪岩,唔岩你心水咪錯
做零售牌子野
生意冇連登講得咁差
反駁隊好心用下其他講法la,剩係識話經濟無連登講得咁差
嗰時傳染率低+冇經驗
香港武肺都係去到3-4月先開始封呢樣封嗰樣
不過咁。03沙士前,經過98,00後..經濟都仲未完全恢復,所以啲人先冇乜信心
你要咁講冇問題,都只係證明你地真係冇辦法接受現實情況個現實情況就係所謂攬炒最受影響係你同白卡之子呢個階層,其他人一樣鐘意食咩食咩鐘意點洗就點洗,有錢佬賣唔到樓但佢地身家一樣咁多,你地收入就難左,你自己諗下啦怨天怨地真係冇用,經濟差唔代表冇出路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞