你開始感受到真正經濟有斷崖式下跌既感覺未

403 回覆
623 Like 124 Dislike
佢地係有任務,唔係井底蛙,無論點都要死撐
Why not both?
我感覺咗好多年,經濟好果時我已經被封鎖緊🤣
成本問題
香港人工租金貴咁多
仲要香港人唔熟國情

香港有咩優勢值得貴啲?
惡意不留港消費
一定要係到用錢
3%失業率係走左幾十萬報稅表
分母無左幾十萬,依然3%
再加上都唔知個調查可唔可信
on 撚9 03年果時全香港死哂咁濟 果時邊有人睇好後市
呢D數, 交番俾商家佬計
零售飲食係最表面最易睇到個浸

如果同不同行業嘅朋友傾計,係不難聽到好多行業都面對緊困境同萎縮,今日仍然有錢搵咪搵埋佢囉,但就睇唔到前景
亦令香港由國際城市
慢慢變成靠晒中国,成為中国嘅一個省
呢d你咁認真覆佢,佢明顯係果種話「祖國救你」果種論調
呢種我通常由佢單機佢點吹都吹唔起
南京事件係點嚟?咪1937年暴動囉臭閪蚑那賤蛆
邊有咁貴,下午茶細牛12
懷疑佢哋未出世,純粹幻想
03年慘過依家十倍
行行都唔夠人
D人成日响度鳩吹,大陸是差D,香港都仲是歲月靜好,失業率得3%,揾到食得人大把,究竟D人要唱衰香港幾耐?

當七百五十萬人走左五十萬,咁你當留低嗰七百萬人是死㗎?
人地講緊經濟你就係度講南京,紅色大字以為自己好撚型你條支那雙非白卡公屋廢物送開外賣拎開綜緩緊係影響唔到你啦
升到仆街喎
唔係住係香港區議會咪影響唔到你囉臭閪蚑那賤蛆
白卡真係白卡你係地底泥真係有原因
其實封得夠死一定會完
但前題係要吹隻病毒高死亡率, 而唔係一開始講到連感冒都比唔上連傳染都唔會

當年沙士政府都冇封啲乜, 但個個都怕死唔出街食
雖然成個社會恐慌, 但件事的確係最快解決
俾你地臭閪蚑那打劫咪係原因囉
你窮係因為你本人廢同你老豆老母冇撚用姐成撚日怨天怨地,自己失敗怪鳩人你地啲支那種真係肉撚酸
咁犀利 唔知XG攞咗幾多個諾貝爾醫學獎 研究咗幾多新嘅醫療儀器 整咗幾多新藥
tech出咗幾多間unicorn 開發咗幾多個framework set咗幾多個standard 設計咗啲乜嘢IC
咁你地臭閪蚑那賤蛆俾大日本皇軍斬頭係因為你地臭閪蚑那賤蛆廢同你老豆老母冇撚用姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞