「董之英中學足球隊事件」有冇人覺得抵死同要企硬唔比酌情?

267 回覆
1093 Like 36 Dislike
學校錯關學生咩事
十幾廿年cctvb啲星期幾檔案訪問依間中學,佢地會搞西班牙文班,個miss仲同啲學生講去踢巴塞要識西班牙文
入得嗰間既垃圾應該真係唔識咩品德
佢地未又係band 3
已經係岀名棄成績全力足球嘅學校好多年
班小學雞入去為踢波衝冠
攞明車馬都做唔好教職員責無旁貸
慘就慘在班學生 咁無左2年青春歲月
班仔真係將學界同足球當全世界

摺左
最尾 咪又脅學生以求酌情
叫啲記者問下佢肯唔肯,即刻變臉或者hang機啦
Sad
死波狗已經低級 仲要係香港踢學界既死波狗
規矩只係軟性限制都講得出
俾你呢啲柒頭揸大旗真係世界大亂
波狗抵死
啲學校最撚鍾意大大隻字紅色話過咗deadline冇得參加乜乜柒柒架啦,宜家咪回力鏢
你弱智?不嬲都係犯法就係犯法 除非係你囉
點樣定義足球比賽價值?

體育精神除左運動技術
準時都好重要
足球係團隊合作運動
教畜都係團隊一員

準時報名都做唔到,呢隊足球隊算唔算係強者?
會唔會俾人覺得,報名都遲,係唔重視呢個比賽呢?
唔明點解會搞到咁大件事,又開記者會咁,無報咪無報,講到好似無咗佢地,個學界會好大損失咁,係咁重要嘅嘢只經一個人手?無人協助+確認?
垃撚圾band 3學校執柒咗佢啦
幻想世界發夢先諗啦
俾你入係人情,唔俾係道理
講到要人地畀酌情就老土,教育工作者原來都係輸打贏要,試吓係同組別其他學校咁樣申請酌情,佢地都係會反對
紙上談兵
點解你假設公眾係想總會破例俾佢入
成間學校殺校 帶埋班小學生去抗議 公眾都not give a shit啦

如果公眾係要求佢跟規則呢
如果俾左佢 公眾反而覺得你偏心呢? 公眾形象好左定差左

而家總會就係唔俾 校長先出黎哭哭啼啼 總會係咪認死理?
奧運遲報名都唔通融 係咪又連登仔揸大旗
「罰我唔緊要,唔好罰啲學生」

呢單野又真係唔關學生事

我認為校長應該即刻辭職+再私人拎返100萬出嚟做罰款 先

賽會先再考慮比唔比班學生參加比賽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞