「董之英中學足球隊事件」有冇人覺得抵死同要企硬唔比酌情?

267 回覆
1093 Like 36 Dislike
抵佢哋死啦、死教畜成班都懶懶吓,等出糧
根本今次就應該企硬等佢哋知道、呢個世界唔係話疏忽就要同情幫你
學校係一個教育嘅地方,今次咪好好教育下啲學生知道、下次出到嚟社會做嘢要準時有交帶囉、
唔通老細叫你做嘢、你遲咗幾日之後就話唔記得咗、跟住人哋炒你就扮慘話自己屋企有頭家要養啦、唔好炒我啦咁咩?

呢啲垃圾學校就有垃圾學生架啦,第時呢啲MK冇文化、
唔係做賤工就係排公屋、撈偏㗎啦,死咗佢啦
連基本原則都唔識仲有啲人已經話佢地本身踢波都無品,恃住自己攞過幾次第一、平時都唔會準時出席
呢啲咪係
抵佢哋死啦
不過一定有啲大愛傻閪又會攞學生出嚟做擋箭牌㗎啦、罰我唔緊要,唔好罰啲學生啊
唔應該浪費學生既汗水

一人行一步,照俾佢參加但唔俾攞獎

可以教學生準時第一,比賽第二
汗水付出唔一定係大哂
呢個社會道理、咁講個個做地盤出晒一身汗就得啦
做場大龍鳳 拎d 學生出黎擋 核撚突,濕鳩學校 戇鳩校長
咪就係,死教畜最撚鍾意捉人遲到,點解今次自己遲又得?雙重標準呀?
呢個post啲傻仔應該連件事都冇了解就喺到吠

董之英中學為遲報學界致歉,冀酌情處理 「唔應該罰學生」
https://lih.kg/CQfcGaX
#197 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
規矩就規矩 遲到就係遲到
更何況本身係做教育
下次早啲出門口
咁班教畜有冇你遲到就唔比你返學? 不過睇你應該都讀得書少
真 犯法就係犯法
有人做錯,就會連累無辜嘅人,呢個係社會現實
點呀,打手?好肉酸
果然學校係教育既地方
又上一堂
但錯就係錯,遲就係遲
學校一向係咁教學生
當自己南華咁
屌你班死教畜
馬路爆水管塞車 我搭巴士中途落車跑返學
最後遲左1分鐘
你洗唔洗串柒柒問我點解唔早d出門口呀
我冇早d出門口洗唔止遲1分鐘啦
仲有 邊撚個會預知到會爆水管塞車呀屌你老母死教畜
俾d權你就當自己大帝
你走出學校只係一件垃圾
董之英食撚屎
唔係冇報名咩
如果今次批左,即係證明老師同權貴就有特權,其實係比緊壞榜樣學生
咁個校長又唔係冇認錯 都係求緊情啫 大把人讀大學遲交assignment send email比professors求情咪一撚樣按規則可以0你唔改 隨時成個course fail要retake 但正常只係遲少少冇見過professors真係咁harsh 不過連登仔一定永遠都唔會犯錯
平時啲教畜唔係咁講嘢
塞車遲到? 你唔識早啲出門口?
冇人交接冇pw?你唔識早啲搵總會拎新account?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞