「董之英中學足球隊事件」有冇人覺得抵死同要企硬唔比酌情?

267 回覆
1093 Like 36 Dislike
唔係求吓情都唔俾,而係本身體育賽事就係有規矩,連奧運選手幫一幫人都可以導致冇咗獎牌,好多嘢唔係求情就可以無視規則。

如果求情就可以解決問題,咁根本唔需要有比賽呢樣嘢,只要大家鬥慘就得啦
你自己睇吓奧運啲新聞、人哋體重肥一磅瘦一磅、都唔會比佢參加
教畜係咁架啦
個個攞住5-6萬人工,暑假班教畜嗰個去晒玩啦,邊得閒理咁多啊
唔岩聽你聽唔聽
以家邊個出黎吠先

現年21歲的Favour Ofili於2022年英聯邦運動會獲得女子200米銀,今屆巴黎奧運將出戰100米、200米及4×100米接力賽。不過她周三(7月31日)在IG發文控訴:「我剛剛知道,不能參加今屆奧運100米跑,令我非常遺憾。我獲得了參賽資格,但尼日利亞田徑總會和奧委會竟然報名出現失誤,忘記幫我報名!我辛苦努力了4年才有這個機會,到底是為了甚麼?」
去日本旅行
唔好推
原來呢個post係我開
比你係人情,唔比係道理
「花虛三尺」呢啲潛規則咪就係俾你呢啲仆街教壞晒囉,先會有霸地霸街出現
學校下一步會搵啲「家庭坎坷,父母雙亡、有咁慘得咁慘嘅學生」出嚟
仲有個係唔知肥一磅定瘦一磅、都唔俾佢參加
你撐呀麻on9仔
比啲體育精神啊,唔尊重自己都尊重吓人,尊重下其他對手、垃圾學校想洗橫手呀?
下屆準時報名啦
根本要企硬
乜撚都要酌情處理
咁條deadline set嚟把撚

死教畜做嘢咁撚hea
下,你有send比我咩?
Sorr7y 我放假手機唔開架,下次可唔可以早啲同我講定
而家無話無得踢喎
由低踢返上嚟咋嘛
班大愛傻閪仆街,唔出聲
呢啲咪叫體育精神囉、尊重規則尊重賽事、咁都唔識、體育幾叻都冇用啦

佢地老師冇教過「品德」呢樣野咩?
出嚟社會做嘢唔係睇你幾叻、係睇你識唔識做人尊重、連基本尊重都冇,你幾叻都係冇用
大把人有汗出,冇糧出。
汗水從來都唔值錢。

唔俾攞獎,咁參賽來做咩?
比賽唔打算攞獎,咁咪去啦。。。
教畜為咗保住份工就要「酌情處理」
平時就懶理你死、瀨得就瀨
班友即刻靜哂
董之英呢間閪野終於有今日
收埋曬d 職業球員返去踢學界,連學都唔撚洗返

d 職員球員而家可以名正言順轉去其他學校踢
係囉,佢地係有料嘅,東山再起都得啦
校長,主任,學生,家長加咪起碼100 人以上。
無人check
抵死
嗰班廢中又塞咗錢入你班學生哥袋啦
仲唔多謝?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞