「董之英中學足球隊事件」有冇人覺得抵死同要企硬唔比酌情?

267 回覆
1093 Like 36 Dislike
19年都係咁
嗰啲所謂黃絲中產上咗岸
就叫人唔好搞啲學生
又做家長車又捐好多錢助養助學
衰咗就即刻鼠咗過英國嘆世界

食子文化真係冇得救
推晒啲後生出嚟擋
然後背後鱷魚淚貓哭老鼠假慈悲
你個仔都係第時撈偏公屋仔架啦,呢啲雞校
最緊要唔好影響到班教畜、個個月攞5-6萬人工
識得喊就得
奧運唔退休Keep好自己身體都有得打 學界會畢業
應該係U20 U23世界杯先岩
我唔支持比返個位佢地 單純係覺得你個類比錯撚晒
Ching 誤會咗了。
而家坐緊學聯會主席嗰個,係十幾年前嘅前董之英體育panel + 足球隊負責老師;
同而家啱啱離職嗰個,係兩個人嚟
抵撚死啦 足球學校足球你老母咩,cup水你地就識仲話學人搞足球 連呢啲咁簡單嘅管理都做唔好 出咗事先出嚟公開乞返波踢,直接借今次殺埋校算啦 唔好曬錢搞呢啲垃圾反正香港足球都係垃圾 搞下形式主義姐
Ching 誤會咗了。
而家坐緊學聯會主席嗰個,係十幾年前嘅前董之英體育panel + 足球隊負責老師;
同而家啱啱離職嗰個,係兩個人嚟
衰一次咪以後記得準時報名囉
要教學生有責任感
遲咗報DSE, 仲有冇得考
佢重讀囉
了解晒咪就係學校自己問題
比d學生知道個世界唔係跟住佢地轉都好
成件事有邊個point應該酌情?

你班友連盡忠職守呢件事都冇做
學界啫 唔講以為佢地踢世界盃
你啱,你去安慰下個喊包校長,一齊鳩喊啦
勁on9 課外活動姐
搞到要生要死咁
擺明係對個體育老師唔好啦,人地又識玩,玩到你今年報唔到學界
拎學界同奧運比
學界算係童年回憶黎
不過你呢d毒撚唔會明
唔關畜唔畜事。
問題係個deadline嚮度,唔應該因為你係明星學校就例外。

你自己跟得唔足就要負責返架啦

個體育老師叻仔呀,一下Q起曬所有人。
其實我覺得應該會放過佢 賣晒電視
(我對呢件事無咩睇法)
教訓吓啲仆街高層
準時係基本啦

基本法都要準時

https://youtu.be/Lc4kI0Shyy4?si=J6HKme9lBDpC3kLY&t=61
呢啲咁撚串開佢波啦,啲死教畜應該無依家啲學生咁大隻
佢都忽忽地,講到成日遲交assignment 咁
寫文果過左add/drop就比assignment,咁你都可以遲交不如撼頭埋牆算啦。
舊時就算理科計數果d都係比足時間,佢自己時間管理有問題,唔好以為全世界都係至得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞