咁嘅事都做得出, 真係正仆街

365 回覆
449 Like 71 Dislike
其實可以報警吧
搞成咁
最衰就係個老豆
個老母弱智,個老豆唔係架嘛
咁撚劣質基因又係咁生
宜家要納稅人養
落地獄啦
唔養還唔養
乞衣兜淨低粒飯都要搶埋嚟食 連外人都難做得出咁仆街
佢老豆留2球現金同2層樓,呢度成千萬攞去收息,養4個都無問題啦,係細女一蚊都唔攞番出黎

佢地弱智但都識買飯,依加係連政府津貼都俾細女攞走埋
獨醒撚
有咩分別,反正佢地又唔係我在意/中意既人,本身對我冇價值既人依家為我創造緊價值,多多益善少少無拘
呢個分別就大,一個要坐監一個唔使
如果佢淨係失蹤咗 都冇乜問題 大家都理解
而家個問題係佢失蹤之餘
攞撚晒唔係淨係屬於佢嘅資產走
攞埋佢屋企人喺庇護工場做嘢嘅薪金
政府嘅傷殘津貼 仲要cut撚埋宿舍申請
覺得冇問題嘅 應該係同個細女同一類嘅人形畜
2層? 即係賣左1間,佢地住緊個間無賣?
真,但依家唔知賣左2層定點
正啊
屌,佢老豆都係仆街黎,佢層樓唔係自己賺番黎,係賣丁權塊地換番黎
應該話,非子女,無得逼你做監護人,
你可以唔理老母同家姐。

但走去賣樓搞到人地訓街又真係仆街,
似對屋企好大怨恨。
果然人如其名,夠仆街
仲要三姨以前幫佢地排社署既院舍都取消埋
而且佢唔肯取消監護人資格交比社署管理佢地
所以呢條仆街真係想佢地死
條細女都無照顧過佢地
屋都無入過去
只係以前有幫佢地增值少少錢入八達通
佢由寄養家庭出返黎後無同過佢地生活

係三姨以前一直照顧佢地
而且三姨一早幫佢地排晒院舍 係排緊隊架
個細女接手做監護人後賣左佢地樓
個仆街仲要取消一直排緊既院舍 又拒絕家庭服務

個個聯絡佢叫佢交出監護署歸社署
又唔聽電話玩失蹤 失去聯絡
一直拎晒佢地傷殘津貼同庇護工場既錢
仲賣埋佢地間屋

唔該睇下成條片先講野好無
咩人撐咩人
唔容易去代入佢哋感受
你都on9
根本好多人都唔會衰到想害死人
你睇下樓上幾多人鬧個仆街女先啦
你先係自以為自己係獨醒
鬧同做係兩樣野黎,你估個個到果刻真係有錢唔拎咩,唔好講到自己咁高尚啦
碌完發現連登真係有一堆仆街
真係道不同
乞衣兜搶飯食嘅行為有幾多人會真係做得出
好彩現實冇識到你啲咁嘅人
乜你會拎庇護工場啲錢?
有錢唔拎正on9
同埋有分乜野錢打乜野錢既咩,除非係黑錢,如果唔係放係你面前有得拎唔拎就真係弱智啦
食到咁肥,唔似肚餓
咁都係睇金額做人既姐,如果佢得一百幾十我真係執都懶得執,如果有幾千甚至幾萬又何樂而不為呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞