咁嘅事都做得出, 真係正仆街

365 回覆
449 Like 71 Dislike
揾埋是但一個有暴力傾向 搞到家嘈屋閉
社工又有得開工
一家四口準備定住2間市區地鐵上蓋公屋都得
咁你咪咪撚照顧佢地囉
我淨係講左個一刻佢老豆做左可以為佢做既最好決定
佢可以繼續憎佢老豆 無人唔同意
不過呢個都係事實
但係你憎佢地全家 係咪代表你可以做賊偷野啊
重點係細女替佢地取消埋院舍服務,係想逼死佢地
以前智障都買到樓
生撚完唔理 掉尻佢去寄人籬下長大,由細到大都無老豆老母愛錫,同埋原生家庭 屋企人全部係智障。
咁既老豆叫有良心?叫正仆街啦下話,有良心既生之前諗清楚啦。

老豆安排佢做遺產管理 但呀姨話老豆資產係要黎照顧屋企,咁係唔係一拖四?

根本成個悲劇都係由仆街老豆造成

細女拎走哂老豆既錢係可以理解。

最後細女做到有幾絕,就等於佢有幾討厭個家庭。
但你描述既好多都唔係事實
吓? 間樓我架喎? 咩賊? 又唔係偷既
你咁大愛佢地等緊你養啦巴打
大愛撚笑死人 唔係自己就口響響
個老豆係仆街 明知生左3個智障都繼續生
但係我係講緊佢老豆做一刻做左個有良心既決定
唔係代表佢成個人生都好有良心
明唔撚明
再者,有無人用枝槍指撚住你個頭叫你一拖四啊?
你咪唔好做監護人囉
又唔想照顧人 但係又拎埋人地d傷殘津貼
又要做雞又要拎貞治牌坊
佢既出生係好慘 但係無人逼佢做人做得仲仆街過佢老豆
我唔撚明邊忽係可以理解
你有手有腳智力正常 唔識自己賺錢生活?
連登仔fg都50k
定係個人垃圾到無左老豆d錢就生存唔到落去?
佢有養? 依家係政府出錢養緊,但佢連果筆錢都偷埋喎
拎埋人地份傷殘津貼係咪偷啊白痴仔?
有point 你就講啦廢物
你都痴撚線
其實同層樓無咩關係
自住樓又無收入
根本無足夠錢請工人照顧四個

同埋社署嘅宿舍唔係睇有幾錢
而係睇自我照顧能力缺損程度
你係李嘉誠都可以排

個細女一定知
同埋佢拎埋D津貼走就睇得出佢純貪錢
根本無理過屋企人死活
戅鳩真係無藥醫
大把有少少錢嘅老夫妻一樣靠社署幫手照顧
你一句照顧唔到,自然有人幫拖
政府會幫手包底
但個委託人要同意社署接手先得
宜家好明顯係有人趁火打劫拎哂全部錢啦
咁都護航你要去驗下腦
原來討厭一個人係偷錢同推其他四個人去死嘅理由
學到野
呢啲隨時打埋尖 即刻有得上
Yes, 智障都買到私樓,連登仔仲衰過智障
似係近親嗰啲

估唔到2024年會見到有人撐天地豪情張家輝
腥香港係得嘅
其實呢個post真係令我大開眼界

我估唔到人類嘅道德水平係可以去到咁低
咁可能有得打官司。
老豆俾個正常既女,都係為左成家人著數,
唔係俾佢一個人賣樓要全家訓街。

不過智障既話,應該唔識打官司啲野。
個老母咁都做得出
何止仆街 直頭弱智
吓,咁仆街?搶野掠水都算,
連人地宿舍申請都要取消埋?
唔似係為錢咁簡單,似係攞債喎,
唔通個四女係覺得被人棄養,返黎報復?
就係本身有政府養 1.殘津 2.工場人工
老豆死前仲留低咗3.兩球野 4.兩層樓
宜家細女係唔止拎晒3 4 仲拎埋1 2都唔夠
仲要cut鳩佢地宿舍申請 想佢地死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞