Nikon 討論/貼圖區 (30) 萬眾期待 Z6iii登場

201 回覆
4 Like 0 Dislike
邊支鏡
屌,卡Reader問題有冇得換貨
我果陣問Nikon, 話個card reader行貨嚟, 可以照拎去保養
但未試過真係拎去
試吓換條好啲嘅USB線先,可能關事
Nikon 定焦鏡有乜好介紹?
慢慢逐支買齊就得,唔使介紹
20 1.8同24 1.8買得落手?
點解唔得?
20.8有咩問題?

利申:冇買
定焦第一支比我返轉頭會買501.8/351.8

同意28-400係焦距好用
但係變焦都係買支3倍既好啲
24-120/tamron 28-75
因為400係咁長係少用
明明用短焦距 但迫住拎支800g既28400出街
會影響拎相機頻率
貴,重
z8, z9, d3s都用過
你鐘意拎d3s既z9好拎好多
z8 唔係唔好,但拎上手z9 真係好feel d
z8細d輕d, 但次次想打直影時都會諗起z9
但如果加直倒又有d矛盾,不如直接拎z9

電量既話z8 z9 其實都夠用,我自己用落無咩問題,一定要比較既咁z9 電量好d

z9 雙卡都係另一優點

p.s. 我D3s仲用到,2粒電都完全無問題
好重咩 你自己有冇買嚟用過?

呢個規格你認為應該賣幾多錢?
睇下sony 20g同24gm
Nikon 機?買2手算
愈早買愈老陳
優惠又鬼鼠
何止睇過 買過用過

但你有冇用過?
如果人哋要用到20 1.8 ,唔通叫人專登買接環再買Sony 20g/24GM嚟玩鳩自己呀?你呢件死大陸仔 reganlam/三島八狗甩賓州#296028狗噏都唔使本嘅

你係Sony 版度做咗過街老鼠,而家又走咗嚟Nikon 版狗吠搞到小次郎巴都忍唔住走嚟SONY 版投訴你
佢有撚錢買咩
佢係死窮閪嚟
佢係SONY 版自爆過自己啲鏡幾乎係副廠鏡同二手原廠鏡
佢成日狗噏唔使本
佢曾經話過400GM f2.8係細光圈㖭
西洋菜街白蘆薈整咗個Nikon Showroom,有得拎枝684上手玩
記得推薦水魚去買機
平時三狗一八追住canon鏡頭屌貴
依個時候又講唔同mount唔比得?
你有錢買晒sony同nikon呢四支
仲可以講得出nikon1.8比較好嘅話
你個腦就真係要攞去驗
呀唔好意思唔記得咗中國人係唔生腦嘅
個個都Nikon 同SONY 雙修㗎?
呢度係Nikon版,用得Nikon 有原生Z-mount 鏡,你老點人專登買接環去買E-mount 鏡,對焦速度準繩度會打折扣,你個豬腦就真係要驗啦死大陸仔

你呢件冚家剷係Sony版成日老點人去啲專賣假嘢嘅大陸二手平台閒魚拼多多買嘢你就真係中國人啦死大陸仔

你都戇撚鳩嘅
就算SONY 鏡平過Nikon 鏡,唔通叫啲Nikon 用家屎忽痕買轉接環買E-mount 鏡嚟玩鳩自己呀?
死大陸仔你飲地溝油飲閪咗個腦呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞