[中堅愛入波] 利物浦 對 般尼茅夫

480 回覆
1 Like 11 Dislike
呢D我覺得佢係可以進步
佢潛力係大 係可以上到邊奴級
但就係要D時間 要隊友幫下手
冇人話佢懶了
對臭g打防中都睇好
仲期望佢有Viera程度

但唔會係今季
光頭佬冇個好人
同埋呢套戰術....於臭g 6號防守意識都唔會有進步

因為推進為主
意識上係習慣有人包佢身後.....
痴線 打左4場者 下下用哥狗比
咩新領隊都死
睇完森林個場我就真係幾悲觀
哥狗第一季嚟英超都柒撚到傻 係要比時間交學費
都勁啦,兩球突破過晒干,干單對單vini完封咁滯
咁係因為有錢bulid up姐
成條中後防換晒

不過佢令大部分中堅可以打埋六號呢下真係無出其右
光頭佬有冇料呢D
大家真係唔洗跟車太貼
如果連輸先擔心都唔遲
雖然森林個場真係亂到仆街
但係可以睇定D
呢到唔係踩到地底泥一文不值,一係就盲撐到上天少少唔好都唔俾人講 好撚極端

踩果啲就講到佢好快收皮教唔長
撐果啲就話佢唔輪換都唔得

Slot戰術細節係多,亦都睇到build up進步咗,換人都果斷
但冇大球會經驗唔輪換都係事實

重點根本唔係咩歧唔歧視航,係Macca同G咁打足法好易傷/跌watt,macca仲要國際賽都有啲傷+南美飛返嚟
航的確唔啱體系打唔到正選,但又未去到踢20分鐘都輸返2粒呀? 而且入嚟好氣好力加強返防守同包位打到完場都唔係難,再唔係咪換宗俾佢妹到完場,重點係俾macca抖下

再講對森林果場,用taa打中場會好過用航?
Elliott其實都跑好多
最多過佢跑得唔快
有場對鏝佢幫TAA cover咗勁多
跟住一換走佢入Ox就即輸
問題係正選三條友都係磨合緊呢

現階段唔啱就肯定係,但將來會點就睇endo適唔適應到

上季佢夠俾人睇死
達蛇都柒左好撚耐仲記得果陣明明後場build up係咁自爆 仲唔放棄繼續玩後場build up
結果論佢依家係成功左 但其實如果中間管理層頂唔緊炒左就乜都冇
所以幾impress slot留左唔少高普野係體系度 務實啲捱到過渡期再慢慢build自己套form
打進攻風既教練
大多都對防中唔重視
好似防守型教練先當寶

航呢種防守力強一般安排打中堅

高普大腦時期都唔多用盧盧,甚至排佢打中堅
寧用can(偏偏而家can變中堅)
佢地個概念係防守局部人多就得,個人防守屬性果度唔重要

係後期Lijnders先對防中重視
達狗上季好多都係corner用陰招入咗球先,對面冇得泊大巴
啱呀 明明輪換好正常
踢到70分鐘輪換 個個領隊都會做
但係光頭佬唔換 可能有佢既原因? 唔知
但係踢足就好大可能出事
踢到70分鐘輪換 個個領隊都會做??
11個球員得5個換,點樣踢到70分鐘輪換?
咁就要睇吓4勝1負對咩隊啦,全部都係啲中遊下遊隊就冇咩值得驕傲,仲要幾十年來主場未輸過比森森都輸咁,一啲都唔馨香
屌 你明明就知道我想講咩
為屌而屌有咩意思
其實可以肯定嘅係

Nuno有料
唔撚明點解有人開始講到Endo屬於用波 技術就唔夠好 淨係爛打 守波用 所以唔岩用咁係咪完全搞撚錯晒

明明甚至倒轉就差唔多,佢係搶到波但硬件上唔夠好,慢,但反而不嬲靠食腦 靠位置感同啲一流意識去完補,佢出到嚟 整腳forward pass乾乾淨淨,傳波分波嗰啲 個位靚 又成日真係造到機會,呢啲佢價值,係幫到成個中場 包括串連同進攻,特別轉守為攻,唔止守,而家吓吓講到工兵 用波唔好就用唔著咁,係咪完全唔記得上季其實係點踢
https://youtu.be/bHhA6-IfMX8?si=JQe315UBKmayhbzO
都係嗰句 踢到咁上下就求佢踢到插喉啦
都輸咗
起碼嬴獌
上年咁廢都嬴唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞