Madonna, Lady Gaga同Taylor Swift 邊個成就高啲

272 回覆
6 Like 70 Dislike
其實佢地每個係自己peak嗰陣影響力都係獨當一面

依家呢期係TS,獎來講佢都係最多,齋講成就一定係TS

如果講埋音樂性啲林沈嘢,overall 係 Madonna
咁佢真係一直都交到貨嘅
lady gaga 最垃圾
佢以前賣American Sweetheart 個市場又受唔覺得有咩問題喎,最重要個觀眾會記得個表演同會成日回帶,Super Bowl 本身都係合家歡節目,佢個half-time show係好成功

Dark Horse, ET 兩首佢唱完都冠單同鑽單,其他人唱就唔知有冇呢個效果喇
我個comment冇踩任何歌手,唔使咁大反應
bruno mars同lady gaga最近出左隻新歌已經連續3個禮拜霸左spotify全球榜第一,然後佢地兩個monthly listener升到全世界排第三同第四,gaga啱啱超越埋taylor swift(第5)
其實teenage dream都係成堆口水兒歌,你見katy所有碟樂評都係50幾分就知,gaga全部碟都72~79分除左artpop太實驗性但都有60幾分,論才華gaga真係高幾班
屌你 人地MJ紅足30年喎
Lady gaga
帶動全球通脹
哩d加價 嗰d又加價
ladygaga淨係vocal都吊打madonna幾班
論音樂造詣, gaga以前係音樂學院出身玩開classical piano,同埋全部hit歌都係main writer + producer,一d都唔輸Madonna囉
依到d人都唔識Madonna 人地最紅個陣可能都未出世
你呢個reply已經成為左你既經典
Maradona>all
市場上係需要唔同類型嘅歌手,KP呢啲係偶像派,ET dark horse走音都無問題因為tune得好聽。我就唔會回帶佢個live half time show免得我耳仔受罪。

Gaga 呢啲實力型,唔止對跳唱有要求,舞台設計都係自己親力親為。

都係個句啦各花入各眼啦。
直頭傻人發現
Madonna勁好多
80年代拍mv已經整個黑人耶穌像出黎 而家望落好正常嘅野佢一早喺以前爭議好大嘅時候做過曬
其實我覺得口水歌冇咩唔好,最緊要旋律好聽編曲豐富啲當然做到雅俗共賞嘅話先係最好
Katy perry而家嗰啲又難聽又低質,woman’s world難聽到想嘔
SLS
又係呢啲小朋友po
90年代一定係男MJ,女就麥當娜,
佢兩個影響係一世嘅。
when you call my name
咪係
等於你話梅艷芳唔及雞容一9樣

真心 我好唔鐘意ts把聲
把聲好撚8婆
香港以前都有英皇用自己啲雜誌打壓其他歌手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞