Madonna, Lady Gaga同Taylor Swift 邊個成就高啲

272 回覆
6 Like 69 Dislike
我意思大約係lady gaga 一出黎癲癲地咁 前衛大膽
之後就轉型好似變咗個才女咁 貼地d
lady gaga 個轉變好大同佢初出道比
麥當娜唔熟
Taylor Swift同Lady Gaga撚有Madonna咁高音樂觸覺同造詣
Ray of Night > Music > American Life > Confessions on a Dance Floor > Hard Candy 5張大碟 + 加上The Confessions Tour,Taylor Swift同Lady Gaga根本係完全冇可能達到呢個level。
肥媽:「阿~~~~~~」
唔熟就唔好話人由頭到尾都係咁
你連人地咩料有幾百變都唔了解就係到比較
佢既台風唔似Madonna Gaga行誇張路線
但佢既表演魅力係勁到演唱會開3個半鐘都無問題 完全睇唔厭
我有方法令自己係呢個post變得有料!
1. 愈舊嘅人愈捧 = 捧Madonna!
2. 識聽一定會覺得呢3個都係無實力!
麥當娜一定係最高成就,完。
條友根本唔熟madonna 就話佢由頭到尾都係咁
jennifer lopez
Maradona不服來辯
痴線Madonna紅左咁多年 形象百變 佢紅我地都未出世
都比人話由頭到尾係咁
Taylor swift個樣望落去一樣姐 話哂都由country變左pop丫
啫係成班後生仔連睇都未睇過MJ就話LBJ係GOAT一樣
Lady Gaga一出道
Just Dance
LoveGame
Poker Face
Paparazzi
Bad Romance
呢堆歌好紅 冇聽開英文歌都識
其實拗邊個勁完全冇意思,三個都係流行女王但全盛時期係唔同年代

Madonna 全盛時期係 90年尾千禧年
Lady Gaga 全盛時期係07,08年個段時期
Taylor swift 被kanye west搶咪個段時間,即係仲係美國村姑時期 即係09年先至叫做開始紅
Agger

Taylor Swift 喺外人眼中係姜B AL之流
死忠fans狂loop
但外人wfc
過多廿年開始冇乜人識ts嗰陣
到時連登仔就會話ts世一架啦
Madonna全盛係80年代
90年代係Celine Dion
90年尾千禧年前半係Britney Spears
Gaga係08-11
Taylor 2006年出道係美國就好紅
不過變全球巨星係2014年1989轉pop之後
poker face
paparazzi
telephone
bad romance
born this way
alejandro
其實ts lover之後已經進步咗唔少
https://youtu.be/o5SQIECedTY?si=QJ169rMjxeVNfpWv
https://youtu.be/Vgt1d3eAm7A?si=dXkWjFw1jyB_VCpJ
佢唱功最多可以話不及其他diva(lady gaga beyonce adele屌打),同kp差唔多level,吹到人地冇唱功就肯定冇認真聽過人云亦云
agger
佢話過其實當初係想做演員多啲
只係做歌手條path彈起咗先
Beyonce? Rihanna?
定係黑人唔計
Rihanna :傻鳩先鬥唱歌我賣化妝品賣到發達
TS 紅因為夠哂 POP,口水歌不嬲成就都會高啲
夏蟲不可語冰
唔講都唔記得rihanna係歌手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞