Madonna, Lady Gaga同Taylor Swift 邊個成就高啲

272 回覆
6 Like 69 Dislike
咪撚玩啦,Madonna 80年代中已經好紅,90年尾千禧已經水尾
Gaga 07年根本無人識佢,係08 09年爆起
TS 07 年已經打響咗個朵,08年尾09年初開始紅,Love Story 同 Poker Face同期嘅,但真係要去到全世界紅係12年尾之後嘅事
老實講,佢嗰年個Super Bowl 我淨係記得3-28 Tom Brady 同 James White絕地反cup
Who cares?
夠好多人話 why is there a football game in the middle of Gaga’s concert
所有人嘅 perspective 同 focus 點唔同,呢個只係例子,你spin去場波到有乜關聯性?咪咁自我中心啦
Taylor Swift 早一年 gain fame 又如何?咁我夠可以話 TS 2005年根本無人識佢啦

同埋 2008年Gaga 係 explosively 咁彈起,機乎所有媒體都報佢,TS點同當時 Gaga比。

你咪玩啦,其實你講野可唔可以有返少少logic,我睇完唔明你想表達咩
你話唔好講錢,票房咪即係錢
同埋成就黎講,似乎係你心目中,最賺錢既就係最有成就?咁每個人睇法係唔嘅,搵錢係一個parameter,對文化影響係令一個 parameter ,其實應該互相 respect 囉。
好撚多gay 佬聽佢地
Taylor唱country都係唱緊 ex
三個女歌手點排我唔知
但係籃波呢幾條友識波既都知mj第一lbj第二,kobe最多前十守門員啦

ts 歌係fan 向,gaga 既歌先係現象級

ts 主打多產
Taylor d歌都唔好聽
Madonna d歌好好聽
Katy 以前啲歌好聽,又夠正能量
成就唔評論但講聽歌Madonna同Gaga我都有聽,都認同佢地有才華(唔敢比較,部分Madonna粉同Gaga粉好敏感兩者比較
想入手Madonna,我極度推薦聽The Immaculate Collection呢隻精選碟
TS我就由Day 1 country era開始已經無感
(當初佢出Shake it off,我只係覺得佢抄Mariah歌名
每年瞓住收錢
Gaga Oscar The Sound of Music medley,真係向全世界證明佢係有唱功有實力
由開場台下隱約有笑聲,到完場時台下standing ovation + Julie Andrews上台,真係冇得頂
個樣最淫
Katy perry!!!

Gaga仲要連個accent都做到實在太勁
當年睇到好感動,啲人終於識得欣賞佢
因為deadpool 所以開始聽madonna
taylor d歌真心只係得叫春女聽 好無個種天后風采
反而gaga有個種氣場 但換左跑道已經上唔番
養老金 年尾又係時候啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞