壽司郎再現「唔食飯」客人 壽司飯堆積如山網民批評

294 回覆
21 Like 119 Dislike
現代版五餅二魚
證明連登依家好多支那人
身邊無乜公屋朋友
真心無乜人咁無家教
你捱更抵夜,同條女嘈交 趕完份report
老細話唔需要啦

你個心好唔好受?雖然你有𢭃份糧
老實講農夫真係唔係咁唸,耕田好辛苦的,種出來嘅嘢俾人亂咁浪費一定係會唔捨得人之常情,你ot一個月認真做出來嘅project俾老細一嘢dump落垃圾桶你都唔gur啦
錯例子啦
你係月薪工 做唔做都係逗咁多人工 你唔開心既位係你老細要你做野

要符合農夫既情況 應該係講你係freelance接job幫人寫app 你好辛苦寫左個app出黎 個客比完錢你 之後轉個頭覺得個APP冇用 扔左佢
應該家"走飯"呢個選項
你係農夫?
講真,依家真係有好多價值觀同我成長果陣已經改變左好多。
(eg. 食大麻/浪費食物/準時)

人地點諗冇得改變,最緊要自己後代自己教好。
個問題咪就係呢種心態 ...

大麻比較controversial
因為計health risk同addiction 同alcohol差不多
咁有d國家開始會問 點解alcohol is okay, cannabis not?
其實點解班人會覺得無問題
原本唔需要浪費而浪費咗

佢戇鳩網上聖人睇唔過眼
你條弱智理得人地點討論?都冇影響你
邊個話收工成箱飯倒落垃圾桶係做得好唔洗屌?
飯咁好食,點可以浪費?
條窮撚俾人影快相都要驚到開post問
邊個話飲食業每日浪費好多係無問題
我明白。
但係問心,我絕對唔想我個囡太早接觸呢啲嘢。

我本身都唔煙唔酒
如果你覺得有需要,係咪可以建議壽司郎咁做

建議應該唔洗錢
你老闆.....我見大家樂賣廣告賣到咁西利試下個焗鰻魚飯
https://lih.kg/kRgHzT
#1 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

算唔算浪費?
我支持你 因為你講嘅真係道理
但佢地只係直觀感受 由細到大被訓練出嚟嘅「罪疚」
令佢地唔夠膽反思
呢個世界有人無嘢食 係唔關有人浪費事
而係佢地無錢買 無貨可換 或者無人送到佢地手上
但我真係無氣 無時間同佢地嘈
自己浪費都唔代表去到 有需要既人手上

係咪等於可以任浪費
有任何所謂罪惡感既行為 都=ON9
要反思先= 超然獨立

呢D係乜野思想 懶係獨到
算。
所以歡迎屌尻我。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞