壽司郎再現「唔食飯」客人 壽司飯堆積如山網民批評

294 回覆
21 Like 119 Dislike
你會洗埋碗先走?
真心寧願你問「會唔會疊齊啲碟?分清楚啲碟俾個staff嘟機去方便數碟。」都好過問咩洗埋碗先走。。。
屌你老母正乞兒
貪壽司郎平唔去食刺身店浪費食物
你仲衰過支那人
如果一家大細食麥當勞,食剩幾條薯條,你係咪都會行去屌鳩人?
食剩幾條薯條同專登唔食飯係好大分別,唔能夠拉埋一齊講

算喇,我quote埋圖俾你啦。廢事左搵右搵。
當有人「嗌」到咁多碟嘅時候,已經代表唔係食唔到嘅問題,咁點解剩飯剩到咁?唔洗畫出腸啦

同埋大佬講真呀,宜家仲要有得嗌少飯,壽司郎已經做足哂㗎喇
講真果句.....

你話你叫左碟頭飯,食唔曬或者食少d飯都可以理解。但壽司一件件嗌,攞到明專登架啦
不過呢啲都係價值觀問題
比錢叫左碟野其中有野唔食都唔得?
認真
有錢唔係大哂 係大撚哂
你中學畢業未
Exact7ly…老土都要講句,呢個世界大把呢啲灰色野。先唔講影唔影響到人,問題係,過唔過到自己嗰關先。
唔影響人已經道德水平高過一半香港人
火車頭 行行下企係度 落雨把傘周圍插 搭車大聲睇片之類
唔食舊飯你地反而講到罪大惡極
仲拎咩土豪思想黎類比
問題係呢樣嘢係可以避免

你可以叫刺身,或者去第二間食,又或者食過第二樣。不過都係要強調,呢啲真係純粹價值觀同成長環境問題
以上三樣都係罪該萬死
其實唔明冇衣食會折墮係咩道理
冇嘢食嘅人唔會因為我食晒啲飯
變得有嘢食
啲飯唔係喺佢手上搶返嚟
我亦唔會因為冇食呢啲飯
攪到下餐冇得食
做咩要道德綁架
有咩問題,啲餐廳賣唔晒咪又係掉
我上面都講過exactly嘅例子,一直都強調係價值觀個人修養問題。係無結論。做唔做都係自己選擇。

我細過都試過買嘢飲一啖唔啱飲就扔。野食唔好味就扔。但大個你會知咁樣係浪費,扔之前你會諗。同樣道理,上面exactly為左食件魚生,嗌咁多碟喎。自問覺得唔係小事,自身控制到㗎喎。
根本壽司郎唔會理你食唔食個飯, 係D 道德撚覺得有問題 je
你食囉
覆緊個講洗碗既,你就想我問過第二個問題
9唔搭8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞