壽司郎再現「唔食飯」客人 壽司飯堆積如山網民批評

294 回覆
21 Like 119 Dislike
如果鍾意嘅人同老細都私底下咁做呢

可能只係因為你哋唔熟所以唔夠膽?
咪就係怕人judge佢,喺社會明知自己做嘅嘢冇問題都要為左迎合大家而改變/掩飾自己,好出奇咩你第一日做人?
如果每款都有刺身其實係可惜大部分都冇
搞個走飯選項係最易解決呢隻浪費問題
同老細食飯成批友食淨半枱
其實真係唔明浪費食物既觀念係邊度黎
舊飯就已經煮左係度 賣唔哂就倒 而家人地叫完唔食 一樣係倒
本身就設定左一日係會消耗某個數量既飯 消耗方式唔同 又如何?

有d人又話非州既人冇得食 所以有得食要珍惜
我食唔食 非州班人都係冇得食架啦 又關乜事
有錢大晒係限於私底下

例如有錢佬都唔會公開做好多嘢,因為有法律同埋道德

而法律同道德多數係要嚟約束窮人
冇人跳制
一個人「覺得咁做冇問題」,同佢「會唔會喺其他人面前做」,根本冇直接關係,係你堅持有
我咪舉例畀你睇有千萬個例子一個人明知冇問題,都唔會畀人知/喺人前做
我性好係七十路呀嬸,就算我知冇問題,我都唔敢俾 人知啦
其實點解啲壽司冇得直接有個option係揀少飯
好似平時啲嘢飲少甜咁
認真sushiro會唔會考慮天婦羅壽司可以迷你飯/淨天婦羅
唔想食個拼盤剩係想食天婦羅蝦都好驚俾人批鬥
係咪要加個「走飯」制
咪係,連少飯都唔齊
仲問人點解唔食刺身
屌講咁耐都唔明
原來塔羅撚
唔浪費時間了
你有無同真正老細級食飯,咬一啖唔啱口味成碟唔要,少少幾舊飯好意思拎出來講,基本上真係只有窮人會有浪費既理念
我咪舉左十鳩幾個例子同你講:就算一個人諗法係authentic,都代表佢唔會喺其他人面前做/俾人知
去證明:唔會喺其他人面前做,唔係一個判斷個人想法是否authentic 嘅有效方法
究竟有乜咁難明?
你話「會否喺女神/老細面前做」就係個人是否authentic 指標丫嘛,我咪講左,你有無數咁多個你真誠相信嘅事,都唔會喺老細面前做
你又話人死拗爛拗
大把毒撚心底覺得去女僕cafe 冇錯,只係礙於社會觀念,唔敢俾人知
究竟有乜咁出奇
係,同性戀係有問題
你攞錯例子
你幫人含撚都冇乜問題
咁你會同人講你幫開人含撚?
只係同你講,正常人都係咁,老細級都一樣,唔通老細做得你就唔做得,唔使咁奴性,講到係老細面前敢唔敢先叫敢
嗌左少飯咪一樣比人批鬥
仲有未必個個知 都係貪方便直接拎黎食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞