[多圖遊記] 那年盛夏,我登上了富士山頂

202 回覆
73 Like 9 Dislike
至驚唔小心跌咗部電話落去

10個上到去嘅11個都係影呢啲
有個地方暖暖地可以俾你舒服訓直成個人, 眯一眯眼
咁就已經好好
至少熱水不缺, 去廁所唔使俾錢

我當年上富士山係彈丸登山, 防風做唔好, 物資準備得又唔充份
上到去八合目, 已經唔太頂得住, 又凍又餓, 又眼訓
跟住都係要課金入去小屋度, 嗌左碗麵, 同一杯咖啡
可以係裡面避風

慢慢食完, hea一陣, 先有力行埋最後果段路

PS: 準備上山既零食, 食物, 最好係坐車入去前, 係新宿就買齊
飯糰可以入到去係便利店度買, 但係零食, 尤其係朱古力, 糖呢度
最好係新宿度就買齊

BTW 如果對自己能力有信心, 可以帶個便攜電熱水杯上去
係富士山上面食杯麵, 其實幾爽
謝謝師兄分享

係呀,睇御來光時

有啲日本人帶咗個camping 用嘅電水壺煲咖啡喝

你講得啱,喺山頂食杯麵好memorable

相片:當時一齊食杯麵

同大家喺東北弘前公園賞櫻時一樣
諸諸師兄有冇睇viutv 《灜之有密》,好有feel

果日上到去太大風,無得巡鉢
同天都無咁清,巴打影個晨光第一線正好多
邊個做主持?

師兄,呢啲就係當時大家努力登頂情況

大家正期待着御來光

呢套

好好睇的

呢集講東北樱花 (後半part)

睇完會流淚

隨着天越嚟越光,我知道就係等緊呢一刻
田中裕二

久本雅美

我是幸運的人類
現場一定好感動好難忘
不過好似差咁個人
有得睇埋星好正
我住頂上富士宮出嚟4點幾已經見唔到
我本身都係預4:00到,因為見啲人話上山會塞車,但點知上去好暢通

日出之後開始環繞山頂行一圈,我揀咗順時針嘅方向。沿途見到日照金山,去西藏睇唔到嘅,我喺呢度見返
差咁個咩人?
一齊行落去既人
屌 我果時去果個最高點 行緊果條好斜ge路 行行下心唸點解有人排隊 我無理繼續上去 上到平地之後先知原來d人排隊上去影相 跟住我落番去排
排左大約3/4個字 見有d人無排上左去又落番尼 向上望原來d人排緊係到擺pose影相 我即刻無排上去遠距離影個石牌就落番去 曬左我幾個字
請問樓主你唔係同人一齊行嘅咩

我嗰陣順時針同逆時針啲人jam晒喺嗰個位亂到七彩
kukuku
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞