最近發現 原來外國人可以日日見到自己國家 經濟差嘅消息 已經係一種福氣 係一種自由

184 回覆
1178 Like 66 Dislike
Push
英國政府頒部緊急措施一次過提早釋放5500個囚,下星期二開始執
https://lih.kg/3780393

樓主點睇你地又要小心老笠
冇錯既,美國歐洲都可以係東面
中國式講真話(官話?):可以評論,但需要建設性
好心啲英國人唔識中文就講返英文啦
不過睇佢都唔似識
先要日日上嚟搵人圍爐
咁點解你又唔去玩小紅書
要上連登反共基地圍爐
20幾萬個移民港人咪話左你聽
兩邊生活完 得7%覺得香港好囉
香港又有殺人犯 黑社會開晒名都冇事 中俄軍火商一堆
有報體報同政府自己認都好大分別
英國政府自己向外都係話經濟差
所以一堆政策公佈.
香港政府就算人地報左現況出黎
佢都可以話你抹黑 自己係到叫大家睇下經濟大好
經濟大好就自然唔會有咩對應經濟差嘅政策啦
日日陰乾 咩都唔做之餘仲有時間去警告d媒體唔好抹黑香港
你期望一個連現實都唔去面對嘅政府
突然會令經濟變好?
原來榮譽英國人真係唔識中文
又扮盲 揀嚟覆
??你知唔知連登有blocked user 呢樣野
比人block 鳩啲五毛
所以咪扮盲囉 淨係識屈毛
我就見到你覆完人一次
答埋啲九唔答八嘅嘢
人哋講返清楚佢問你啲乜
就扮睇唔到 而家就話block咗人
人地? 關你撚事
咁你咪又扮盲?
大把我駁到你班5毛啞晒果啲咪扮睇唔到囉
我依家收左你錢 老馮要答你?
邊個莊邊個閒你都未知
想我回你就慢慢乖乖地等下啦
我就係要你呢句 高質黃人
仲有一班自甘墜落嘅五毛做啦啦隊
見到呢度執笠嗰度失業就話你冷血笑
喂你班畜牲豬西咁叻奪晒權,我呢D敗者梗係指住你嚟笑㗎
你班敵人咁叻,咪用行動證明我地錯囉
不過好似樓主咁講,而家只會鬥爛而已
你要講個別行為,咁我只能話你知
公屋都有富戶㗎豬西
同埋,申請到公屋嘅唔一定係最窮,個別識玩嘅有錢過你同我囉
用呢D個別例子去講全香港嘅實況,你認為真係適合?
呢個真
成班牛得蛇神搶晒香港人d權力走
2019咁多香港人同你講咁會仆街
叫都叫唔住
依家炒晒車 政府帶頭攬炒晒香港
曾經比你迫害嘅人笑幾聲 都話人地想你死

唔聽人講叻唔切衝出黎 柒左比人笑唔係基本常識黎咩
股市指數 樓市指數 月入中位數 最低工資 快樂指數
全部駁唔到.
咪同你講我識個三姨婆大陸有幾個億都住公屋囉
你九唔搭八,答非所問
正常人真係會啞晒
係得你先會覺得自己駁左人
不如俾條Google link我睇下你啲數字出處先啦唔好下下屈毛啦你俾條link我,對得上你啲數字嘅我開post同你道歉再加del acc又點話姐
2019就係俾呢班free rider玩撚死左,到今日都係靠9up同屈毛做人條友都係靠屋企移民,一蚊稅都冇交過,工都冇返過學人指指點點,真係冷氣軍師嘅表表姐,我叫佢俾條link我睇下啲數字對唔對得上,佢一樣俾唔到我已經冇攻擊佢,都做左五毛事實證明黃絲其實本質就係支那種,一邊小粉紅一邊小粉黃咁解
Post stats未?學人分莊閒但一個reference都俾唔撚到,係啦,個個問你要reference實係五毛啦free rider學人指指點點,你俾份有數字出處嘅研究睇下都好呀,你up就係咩屌你靠爹地媽咪架咋,你老母話你叻豬你真係當自己係呀?
明你點解係敗者
駁唔到,因為資訊唔流通,佢地冇得改變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞