最近發現 原來外國人可以日日見到自己國家 經濟差嘅消息 已經係一種福氣 係一種自由

184 回覆
1178 Like 66 Dislike
我地中囯香港
日日由治及兴
樓主有無用vpn? 可能已犯角香法
尋日physical執笠連份通告第一句都仲要幫正苦粉飾太平話香港經濟好左
見倒果下已經心諗痴撚線
國安法已經搞到執笠都唔可以講真話
仲夠膽幻想呢個地方會recover倒?
樓主咁緊張香港做咩,你有份?
You have the local culture to thank other than the government.
The two major powers at play complimenting each other.
https://youtu.be/rEXEmzV-648?si=89OIjsSVgT0EsvlM
04:30

睇返97年 新聞採訪

以前班官講嘢
再睇而家班官講嘢
因為唔可以公開講整頓國家安全和親中國後會令香港經濟差
樓市嘅話,當然售價的確係跌咗
不過都值得睇埋租金指數最近都有上升

股市就港女,一向都唔掂😂
個個都走晒去買美股
我自己都係

不過英國差啲香港差啲我就覺得好難就咁直接比較
始終一個係國家一個係地區
反而英國最難搞嘅,就係佢嘅福利負擔
而香港就移民、的確係好傷政府亦都唔願意承認
不過又有啲人會話
啲人走晒失業率咪跌囉😂
樓主快啲走呀!
真 好過啲乜鳩執10間開16間
睇下股市跌到仆街
已經知香港經濟唔撚掂
以前班老闆高官靠炒樓
其他嘢hae做
而家就抵死
人地講緊宏觀經濟數據
你就講個人經濟行為

一個人搵萬幾蚊
只要佢唔怕月月清
住公屋又冇咩洗費
絕對可以成日去旅行
係啦
壞事先上新聞,一般好事就靠市民感受,駛乜靠新聞講
熊貓本身只係小新聞,同奧運金牌得主一樣,但政府就大吹特吹
師兄你知唔知前兩年土耳其經濟差d崩潰個時,股市表現係跑贏亞洲歐洲股市嫁?樓價更加係升到開火箭咁,當地一個面包今日一蚊第二日變兩蚊,咁係咪代表經濟好好呢?

當地人民既收入如果同樓價物價越拉越遠既話,人民生活係痛苦好多嫁喎,普通人飯都無錢食仲有鬼錢買股市咩

同埋香港宜家都仲有大把報紙傳媒有報導香港經濟差既情況嫁喎,你唔去睇唔代表唔存在,一個社會實有人講好有人講唔好,係現今社交媒體咁發達既年代根本無新聞封得住
如果唔割班支那狗,咁仲有咩用?
支那梗係有得割就割然後走人啦
班五毛鳩噏緊係單純經驗周期
好快升返
咩受加息影響 打仗影響 全球地緣政治影響鬼識咩

不過習一尊影響都唔細
因為香港比支那狗攪死左
唯一方法就係支那狗去死
今時今日拎香港同英國比
不如同美國比啦
白痴仔為反而反
請善用VPN功能
香港係咪就快會咁樣

source? 你啲數字我都識吹啦起跑蛇邏輯就更加算柒數啦,反正笑鳩你就係五毛學咩人講logic 靠屈咪算
外國啲傳媒、組織,日日抹黑自己社會、自己政府…..
套用衙門思維、拉得!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞