英國超市防竊怪招!Tesco購物籃和薯仔都「上鎖」,CCTV 嚴密監控引發顧客熱議!

241 回覆
114 Like 14 Dislike
我個fd 係英國住左三年已經比人搶左兩次電話,佢話之後都唔敢再係街到用電話
香港差唔多三百萬人交税架傻仔
nigga??
一個黑鬼
另一個睇唔清
乎合減$3000 得110萬人咋
傻仔
成港紙90幾蚊呢啲貴嘢嚟架
落GPS咪算係咁囉

寬減2023/24課稅年度100%的薪俸稅和個人入息課稅,上限為3000元,全港206萬名納稅人受惠。有關扣減會在2023/24課稅年度的最終應繳稅款反映。政府收入將減少51億元

原文網址: 財政預算案懶人包2024|薪俸稅寬減最多3000 無加免稅額無派錢 | 香港01 https://www.hk01.com/article/995168?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
有啲電器舖一早已經咁玩,門市連sample都無
反而啲歐陸國家都無咁盡
其實係邊區? 點解我係倫敦無見過
裝咁撚多鏡頭, 其實有乜用
啲人話倫敦用另一種方法

有倫敦民眾日前發現超市貨架即溶咖啡是空樽,顧客要買尋找店員幫助。(互聯網)
唔至高官,有錢好多一車車送仔女外國讀書
一係就成家chok個外國passport然後返香港/大陸搵食
呢條formula以前好多人用(而家中國同香港經濟咁,將來就唔知啦
外國治安差唔係第一日嘅事
社會上流嘅人認知會差過呢到連登

個個為避險同教育,到要搵錢個陣都會揀其他地方
大把都唔係為所謂long term自由人權去外國
淨係講階級大家都知亞裔衰過黑人
治安差執法又唔會做到咩保障平民權利(係連本地人都幫唔到,變左偷搶野係日常)
支持樓主多d呢種真實新聞
連登狗太一言堂
日日吹都英國好似天堂咁
實際仲垃圾過香港
點呀
你係咪唔識英文先。
順便講埋你知
當時大把國家都有推行類似安心出行嘅apps嚟追蹤市民行蹤
我無記錯嘅話
最少英國有強制戴口罩
心水清Ching
我摧毀左佢呢4年嘅信仰
條友會扮睇唔到
Lock down仲惡撚過香港
所以保守黨今次輸到仆晒街囉
係歐美好在有得用票懲罰班仆街
係香港俾黑警打鑊金仲要同佢講對唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞