英國超市防竊怪招!Tesco購物籃和薯仔都「上鎖」,CCTV 嚴密監控引發顧客熱議!

241 回覆
114 Like 14 Dislike
超市啲籃不嬲出門口就響,可能驚你成籃放上車無晒啲籃

嗰啲咖啡牛油防盜就未見過,可能啲極差地區先有
美麗新英國 冇人講
乜英國零元購好嚴重架咩?!
行會員制有無得諗 係會員先可以入鋪
識管理係唔夠,港共PR做得差,回歸後任由外國/傳媒唱衰香港,令好多傻仔港人以為香港好差,俾人水左去外國坐移民監,到頭來攞本垃圾護照當係寶。
賠得多,保費便不斷加,甚至唔受保。
英國連薯仔人權都保護 薯仔條命仲有尊嚴過留港撚 今次移民真係又贏
全歐美地區都嚴重左,見過有大學campus 入面嘅細超市要起哂閘仲要搵兩個勁高大嘅黑人實Q企響門口守住
"一係一刀切 偷野既就坐3年"
唔係唔好, 但個現時個監獄系統一定負荷唔倒,
到時要起新監倉條數一定好L誇張
咁佢地係因為廢先要走
你咪又長期上港獨連登討論區
我哋手足食飯習慣唔俾錢
Amazon, Aldi無人店嗰類已經幫到手
入閘要拍信用卡/會員app
出閘自動扣錢

勁嘅人要你講普通話咪講普通話
政府叫你打針就打針 叫你入商場掃碼就掃碼
叫你唱國歌就唱
見到唔公義嘅事
勁人一定可以忍到 唔會搞事唔會添亂
唔會因為經濟差 負資產赤字呢啲有感覺

留得港嘅緊係勁
取消self checkout已經解決到大半
但又唔捨得請人
是零元购的亲
五毛、留港葡萄撚全面進場打飛機,一次過block哂,爽
淨係識拎住杯茶係到話:oh dear, that’s a bit disappointing innit
移英又話外國經濟好好?
歐美好多係咁偷嘢搶嘢冇死人警察唔會落力查
報警都未必嚟或者第二日先嚟嚟到純粹落口供
落完口供都係叫你報保險唔會捉到人
或者礙於法例太寬鬆拉咗都冇用

最後就係啲賊不斷偷搶變賣發發
然後保費政府唔會監管
claim完保險燕梳公司就大條道理加你保費又發發
良好巿民就繼續努力工作做韮菜進貢以上3者
再等下次俾人偷搶過
不斷重覆就形成咗成個產業鏈出嚟

仲未講埋尤其英國呢啲唔似美國咁巿民有權用槍保護自己生命財產
基本上冇合法自衛嘅法例
你打返啲賊轉頭甚至話想裝陷阱嚟伏啲賊嘅話
警察拉你告你仲落力幫你捉個賊

成日講到外國幾好
但一講到治安呢啲班移民撚一定扮盲
冇人會出嚟搭嗲
百貨公司做法
但班人走左
薪俸稅無少到喎

即係走既人本身交稅唔多
有人話過英國經濟好?
去poundland會比錢既先係怪人
利申會比錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞