英國超市防竊怪招!Tesco購物籃和薯仔都「上鎖」,CCTV 嚴密監控引發顧客熱議!

241 回覆
114 Like 14 Dislike
英豬玻璃心到呢
拎十幾廿件貨走,就唔止幾磅啦
呢個時候又唔行伊斯蘭法,反正都就快英吉列斯坦,斬個賊隻手落黎,對住啲生蕃根本就唔應該用文明方法去解決
最後要抄強國 放紙牌係度 或 俾個bar code 你自己掃一下
趕走哂d難民黑人中東包頭
已經少一半犯罪率啦
移英值
上星期先係poundland見個白人老女人大模斯樣咁拎啲洗頭水護髮素沐浴露入落自己個袋然後係入口行返出去 咇咇聲響個黑鬼食蕉都唔理佢
前排見到個黑人保安超市門口扯住個中東佬背囊,原來偷到一大袋,最後人走咗,袋留低
或者門店自取
歐美超市政策係好弱智, 你呢個例子其實黑人保安係可以俾人炒
因為正常你應該由佢偷保險會賠
你confront個犯反而會有受傷風險公司你賠錢俾你
係,英國好啲,起碼一般人好難合法持鎗,買刀又要掃id,正常個賊唔會冒犯更重罪,今次個保安都係放人走留貨
移英撚☕️
應該係保險公司要求,做下樣唧
睇下就算,關心下曼城開左咩新香港人餐廳好過,

香港人執笠 post 睇得多都悶
點解啲柒事全部都係 Tesco 搞出嚟
早排衣架 10p 又係佢
香港都冇呢啲野既
lidl/aldi購物籃不嬲有防盜標籤, 出門口會響
係英國見過有條友比保安攔截,
Call 左警察,
D警察搜緊佢身,應該衰斷正。

不過依d防盜,其實好正常,
中國都成街cctv啦,
整個防盜扣係購物籃,
好小事ja。

你地作為中國香港人,
又用微信,又成日去深圳消費,
微信就可以監控同讀取你既行蹤,
深圳就成街cctv,
無私隱係習慣左啦,
點解係英國依d小事,你地又咁關心呢?
遙遙領先(UKTesco)
點解佢地唔食baked bean + toast 有熱量有蛋白質夠飽
成本0.5鎊一餐
英國人點會爆煲
pension遲兩年先派又無人出聲
公路睇心情減speed limit又無人出聲
年年都唔改tax bracket變相加稅又年年都無人理,連討論都無

英國普通人根本乖到港共黎統治都唔會出問題
搞到加州咁款
一個連美國都冇去過嘅5毛又如獲至寶
同大陸D小粉紅一樣日日係牆內大叫外國生活困苦
中國遙遙領先 無視高官富商D仔仔女女都走晒去外國了
呢個真. 仲要去完絕大部份都唔想返黎
證明香港個情況仲差過連薯仔都要鎖嘅第三世界
我就係UK嘅
客觀講 UK好過香港唔會返去生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞