英國超市防竊怪招!Tesco購物籃和薯仔都「上鎖」,CCTV 嚴密監控引發顧客熱議!

241 回覆
114 Like 14 Dislike
偷呃拐騙唔會差過強國人
上次有條友係d kiosk 拎左人地張單話份野食係佢
最後查cctv證明唔係佢俾錢,最後成個廚房嘅人出黎問候佢
英國cctoy
咪係
你日噏夜噏都無用啦
真係唔對路
香港人咁醒第一時間走翻嚟啦
依家有無丫
移英撚出嚟講兩句丫喂
弱智撚識揀咩 你咁都唔明似弱智喎
你唔識英文?
陣咪比人屌全民要打囉
移左英都唔識英文?
基本上大部分民主國家都有逼過人民打疫苗

只係好少國家有逼人強制戴口罩
連中國都無逼人戴口罩
班留港撚識個閪咩不嬲都有既野搞到好似新大陸咁
香港咬老綜又有公屋先幸福
高官啲仔女
而家仲要一船船問題嚟緊英國
仲話想解決問題 想解決問題嗰班又俾人又拉又鎖
解決條撚咩
打造理想難民生存空間
向新加坡取經 打藤
究竟要有幾多賊先要做到咁
係加左留喺度果班稅
加左乜野稅?

你係咪太窮咁多年冇交過稅

財政預算案|寬減薪俸稅及個人入息稅上限3000元 創近年新低
https://www.hk01.com/社會新聞/994921/財政預算案-寬減薪俸稅及個人入息稅上限3000元-創近年新低?utm_source=01webshare&utm_medium=referral&utm_campaign=native
🔥全球單月1700萬用戶🔥 最多香港人用的新聞App!立刻下載:https://hk01.app.link/hknews
你sure 你non-nigga 偷野會無人捉 ???
平時有道理有道德既事,但無人做同支持同出聲,都係指鹿為馬㗎啦,將個責任推畀人咪得,何況英國物價加成咁,保險又係國民自己定時定候乖乖繳,店鋪咪又係叫保險賠?韭菜就係割極都生,唔好無病呻吟啦
落地生根咗嗰啲要用咩方法踢走呢

又唔可以講明繼膚色 淨係非法移民可能kill得兩成

闊得滯嘅話又會殺埋bno
原來你真係唔識
對上一年係減$6000
而家係減$3000
即係每人要交多$3000 稅 (如果收入相同)
但反而多左幾十億稅
香港有大約100萬人要交稅
你自己計一計,多左既稅就係呢100萬人要交多$3000 x 100萬人
即係30億

但BNO最鍾意話,香港走左30萬中產,
以中產交2萬蚊稅,30萬x2萬 = 60億

咁即係話走左個班人其實本身交稅唔係好多

你唔係呢D小學數都唔識計嘛?

自己上網搵下 對上個年,減免既差距,即係每人係香港要交代既稅係幾多
再睇下呢兩年薪俸稅既差別
同埋移民人數既分別

你就知,走個班人,實際佔交稅都係岩岩好為主,即係收入2-3萬既人佔大多數囉

而4-5萬個班有走,不過佔比細好多
班人交稅茫回打自己,搶自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞