「太政確」?可能是娛樂產業史無前例慘賠 索尼3A遊戲星鳴特攻發行不足半月就下架

296 回覆
312 Like 2 Dislike
要令金主發現自己果套唔work先得
之前做過好多訪問講班金主要求d乜
就算唔理性別望落去都只係一個好撚普通既兵仔
整件好D既衫都冇
第一行左2果個執一個執樣都仲可以接受既
D人樣已經衰做乜型既既盔甲都冇
睇下包實全身果D人著緊乜
原來你有照鏡
繼星鳴特攻之後,bandai都打算加入dei多元共融遊戲!!!!!機戰大量大波美女可能即將會取消!!!!
https://lih.kg/3778793
鳩噏姐, 等佢做左D遊戲出黎先算啦
玩法無新意,同玩法仲要有免費,你仲想收$40 美金都真係痴左線。
人地sony幫到出塊面,
咁都柯唔出屎?
塊地好撚硬啊屌!

「很明顯,PlayStation 打從一開始就不相信這款作品,並且沒有好好支持它。」逆風言論吸引不少網友口誅筆伐,但撇除樓主個人立場與背景脈絡,後面這句話是有問題的。

至於「PlayStation 起初就不信《星鳴特攻》」,PlayStation 母公司索尼互動娛樂 SIE 早在 2023 年 4 月 20 日宣布收購 Firewalk 時就冀望該工作室能為 PlayStation 玩家帶來「定義一個新世代的即時服務體驗」。

時任 SIE 執行長 Jim Ryan 在新聞稿中讚賞這樁交易案,「Firewalk Studios 由一支世界級的團隊領導,他們有豐富的經驗,並對創造卓越的多人遊戲充滿熱情,這些遊戲能創造難忘的共享體驗。」

當時的 PlayStation 工作室負責人、現任 SIE 共同執行長 Hermen Hulst 也對 Firewalk 的敘事創新與對遊戲品質的堅持寄予厚望,「我們很高興能夠拓展與 Firewalk 的合作關係,並隆重歡迎該團隊加入 PlayStation Studios。」

Firewalk 負責人 Tony Hsu 則在新聞稿中表示,「SIE 從一開始就支持我們團隊的願景,憑藉 PlayStation Studio 生態系的驚人創意能量,這個振奮人心的下一步將幫助我們使這個願景成為現實。」

《星鳴特攻》正式發售後,PlayStation 為此打造專屬 PS5 手把,售價 84.99 美元,遊戲上市前夕送 KOL 宣傳,5 月底 State of Play 線上發表會開場播了整整 10 分鐘的預告。

文宣的部分,PlayStation 英文部落格持續發文推廣《星鳴特攻》,本文截稿前相較《魔物獵人荒野》5 篇、《決勝時刻:黑色行動 6》共三篇,《星鳴特攻》可是有六篇相關文章,加上關服的公告足足有 7 篇。

Jim Ryan 補充「我相信該工作室即將推出的項目會為 PlayStation Studios 作品陣容注入一劑強心針,其即時服務和技術專業將化為 PlayStation 觸及玩家的助力。」
人地街霸年代都識整個春麗出黎show大腿啦
呢啲就係左膠既傲慢.

加拿大注射屋嗰單野都見到晒啦,
以為自己好撚大支野, 以為自己識你地班傻西唔識.
天誅一同二?
其實係邊四大? 無追開, 巴打講下.
我差啲買左, 好彩事前睇人中伏,
睇人屌住玩, 自己無事.

如果唔係第一集做得咁好,
第二集會賣到幾百萬?
佢有種出第三集, 肯定無人買.
金主唔係要賺錢, 係要宣揚意識型態.
嗰個係RE5 remake既Ashley
其實要搞政治正確唔係唔得, 但要有把尺.

還記得當日玩Borderland 2, 有個肥婆角色,
第一見面就將敵人扔入壓碎機入面搾汁....
大家對佢有冇反感? 無, 反而覺得幾獨特,
明明係一個癲婆肥婆, 但反感唔落.
角色創造幾成功.

雖然borderland入面無咩人係唔癲.
就算唔需要佢露肉,但個個著羽䘬係咩料睇見都熱,頭髮/衫嘅顏色係都要大紅大紫咁,俾人一種淘寶買衫嘅廉價感
見tlous2好賣得以為gamer唔care
其實如果玩法無問題
d 角色換個mod 唔係都可以試下救下咩?
就咁下架真係好絕
當免費俾人ps 會員玩 換個skin
可能有人會發現其實係都有可玩性
過分政確就快啲死撚哂佢
WOKE 內容係要寄生係大作度先生存到. 有時明知有 WOKE 野 D 人都會局住買來玩. 但係要班 WOKE 撚自己出隻新 IP 出來就一定失敗或等死.
應該炒埋做市場調查果個,離撚哂地
太多左仔寄生係公司各個部門好難搞 (重未計外+內部 DEI)
不掏錢去買自己不喜歡的遊戲就是法西斯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞