「太政確」?可能是娛樂產業史無前例慘賠 索尼3A遊戲星鳴特攻發行不足半月就下架

296 回覆
312 Like 2 Dislike
抵撚死 成隻game冇一個正常角色
刺客信條力架武士都要靠玩家團結幫佢收皮唔好比錢班臭鳩左癌
精準計算嘅商業世界竟然仲有遊戲會大爆死真係奇聞
左癌唔知自己先係小眾
荷里活都玩爛晒啦
唔算奇聞啦
你話整隻成本低啲既game搞下公關都算…
但你咁大個project 咁樣整隻game…你話對家卧底入去搞事我都信

睇佢地串嘴樣,就知佢地內部計算覺得一定大賣,根本唔使理班hater
樣衰都可能有人玩嘅
但係同類game多數free
我點解要畀錢玩樣衰版overwatch
條撚樣有冇update
笑撚死,間studio接柒佢都可以失業
有冇link ,想入去睇吓
同隻game一樣,皮已收
撚有精準計算
以為好似當年Overwatch收幾百蚊入場費會有得賺,但係連OW本身都要轉型做免費
好多大廠都係見到課金game賺到錢就乜柒都唔理
例如Square Enix同埋Platinum個隻Babylon's Fall
Capcom個隻Exoprimal
同埋成個手機game市場就係幾年內服務終了
反正都柒左
不如免費兩個月吸引下啲人玩同課金好過啦
隻game冇得課金skin靠打返黎
Sony個statement本身就係叫人退款同埋話會檢討下一部行動
應該真係過多幾個月變免費game
可以去sweetbaby做
啲woke撚垃圾game就摺7佢
佢果隻係樣衰到令人反感
全部都係醜角 仲要係整色整水既醜角
同埋真係無新意 MOBA FPS都一大堆 仲要收錢
Incel因為自己唔靚、現實同唔到靚人交流
就唯有要求上虛擬世界有得做靚人睇靚人
但其實文化娛樂產物嘅審美咪即係現實人嘅審美
鞏固前者只會令後者更嚴重
結果incel現實被嫌棄
然後又要轉戰虛擬世界尋找慰藉
成件事根本係惡性循環只討苦吃
侵侵又中
e隻應該都死得好勁,無人預訂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞