[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (37)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
得佢一個係做到呢啲嘢
呃香港人同呃傑志球迷係兩個程度嘅事
https://www.instagram.com/p/C_fnzOUJbWA/

U10梯隊選拔完成
標準流浪足球學院重啟

隨著U10梯隊選拔在剛過去的周一完成,標準流浪青訓學院的工作亦重啟,未來將成立及組織更多梯隊。

會方早前籌辦U10梯隊選拔,期望發掘有潛質的足球小將,逐步擴大及完善球會青訓系統,並將目光放到新界西,通過選拔的小球員未來將接受培訓,並在合適時間晉升到相應梯隊。

隨著選拔工作完成,標準流浪青訓學院亦已重啟,退役後持續參與青訓工作、過往幾季在本會超青梯隊執教的前港腳卓卓,將擔任青訓學院總監,學院主教練為本會球員姚浩明,劉智樂、岡本玲仁將以助教身份協助,守門員教練由盧兆崎擔任。

青訓學院的規模亦會逐步壯大,計劃明年增設U8梯隊,而U10梯隊球員將來會組成U12梯隊,涵接球會青訓系統。
希望呢班小朋友唔好學壞
咁嘅對手就算用本地踢 入決賽都係基本㗎喎
咁都做唔到執咗佢啦
聽日打風可以安坐家中睇港足
正路應該迫緊車
不如試吓用三昇神鋒咪杰?
上面有人講艾華頓「受傷」退隊嗰單嘢
其實我都覺得成件事好鬼

睇返由佢拎到 passport 開始
其實除咗 debut 作客柬仔同埋踢亞洲盃呢兩次之外

其餘所有嘅作客賽事 (23年10月,23年11月,24年3月,24年6月,24年9月)都全部缺席
一次半次話傷都理解嘅
但連續咁多次都係咁又好難唔令人聯想某啲原因

最緊要係佢返球會又唔覺得佢要長缺喎
又可以keep住訓練比賽
有心定無意大家判斷下啦
用薯片傑打中鋒
Wiki個賽程係一條叫做CnTony嘅人喺8月28日寫的
三昇咪傑羅俊仁應該足夠屌打塞班島
我賭放旺角場

會唔會太浪費?
放去小西灣算la
比部samsung電話佢地同金旻奎自拍
巴西鬼唔意外
Not only him la
又唔記得金信煜
知名菜迷
港隊早前雖有艾華頓因傷退隊,但另一位同樣來自巴西裔的前鋒祖連奴(Junior),卻認為影響不大,有信心其餘進攻球員可以填補他的位置。另外,Junior近期在傑志改踢進攻中場,他表示自己可以勝任前場多個位置,相信問題不大:「未嚟香港之前,喺巴西都踢過攻中,我絕對可以勝任,至於喺港隊踢咩位置,就交畀教練決定。不過始終啱啱開季,自己狀態仲有待提升,要逐步嚟。」

港隊預計陣容圖 4-3-3

門將:1.葉鴻輝
後衞:21.茹子楠 4.勞烈斯 3.周緣德 23.孫銘謙
中場:8.陳俊樂 6.胡晉銘 16.陳肇鈞
前鋒:11.祖連奴 9.安永佳 17.陳晉一

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240904/bkn-20240904192241585-0904_00882_001.html
你估啲巴西佬真係同你die for HK咩攞完護照可以嗌高啲價,順便踢下大賽比球探睇下,國際賽期要作客不如留係屋企抖下食下漢和好過啦
過多一兩年就唔使靠班巴西鬼
仆街即係北韓有成個禮拜抖
其實上次Scmp都講咗垃王提出6月踢主場唔踢作客
高尼路
你返咩工3號波唔使返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞