[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (37)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
🎂𝙃𝙖𝙥𝙥𝙮 𝘽𝙞𝙧𝙩𝙝𝙙𝙖𝙮 𝙩𝙤 𝘿𝙄𝙀𝙂𝙊 0️⃣9️⃣0️⃣4️⃣

#KCFC #COMMUNITY #TOGETHERNESS #九龍城足球會 #港超聯
講真垃王亞洲盃前都keep住有傷岩岩個場隻左腳大肶都紮住晒 踢到尾又係咁摸大肶
呢一年黎佢根本從來都唔係full fit 見其實都係友誼賽抖下都無可厚非 你估佢又仲後生

當然都懷疑佢係知道仲係狼帶隊 如果係西木正式開始帶可能佢都會紮住去 始終新官上任第一場好重要
你質疑E8冇心踢港隊冇問題 唔好用啲咁膠嘅嘢去證明 人哋軍醫又唔係保姆 洗唔洗24小時睇住E8呀
人哋東網都暗示咗啦,咁都唔醒水
成班理童傑童傻閪嘈乜鳩

真香港人緊係撐HKFC
梗係KCFC
until港隊2027亞洲盃,垃王都會係港隊既答案
唔重要嘅比賽 有輕傷咪休息下
本身諗住佢今季開始drop
但係上禮拜都仲好勁
好彩佢冇上大陸踢
如果唔係一定好快殘
https://youtu.be/4V3IEZjqQrY?si=1tTC5Ip3KzPLSAc1

右上贊師傅喺英國喎
邊個又9up係理文
佢上大陸會比人屌得好勁 上次亞洲盃都比大陸果堆屌佢唔傳波
佢其實先聰明,唔短視
其實岩岩個場都踢得幾西下不過西成場無啦啦一腳世界波
ACL2 67
真香港人撐Konger
勁嘅人係咁
(少爺表示認同)
話說香港隊已經9場A級國際賽不勝(唔sure沙特同塔吉完果兩場計唔計, 不過照計左先)
原本有個戰神 但死咗。

發覺呢張相係on cc上面已經被人delete咗,唔係隻手遮天到咁啩
中華男足9月2日開始在花蓮進行集訓,本次集訓名單有多名新成員加入,如平山勇太、刁天龍、林晨、陳堯銘等,而歸化球員部分則是新北航源的班奇和威廉,旅德的葉境均、王義友、秦文彥、陳子天本次也都返台參與集訓。

美籍華裔的刁天龍現年19歲,目前效力於NCAA一級球隊羅格斯大學新布朗斯維克分校校隊,同時刁天龍還曾在紐約紅牛青訓,並代表紐約紅牛二隊出戰聯賽,目前則是在MLS紐約城二隊,其父親刁正中幼年隨父母自台灣移民美國,後曾在美軍服役。

平山勇太曾前往澳洲球隊、泰國清邁FC等球隊效力,由於母親是台灣人,平山勇太有意為台灣出賽,若相關程序能夠通過,年底的東亞盃資格賽,有望看到平山勇太披上中華男足戰袍。

今年6月接受《勁球網》訪問時,班奇就透露自己正在申辦台灣身分證和護照,最快明年就能代表中華男足出賽,而威廉在台灣居住滿5年加上在台灣結婚,工作狀況也相當穩定,因此在符合條件的情況下,選擇入籍台灣,本次也入選中華男足集訓名單,正式成為國家隊一員
早前的cap圖

啱啱的cap圖

你條雞蟲出入小心啲添呀
揸住機密一陣李生溶咗你

佢一陣偷睇又比你激襯架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞