[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (37)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
睇完哩兩場波應該估到Westwood會同唔會再揀邊個
睇落重視態度
【體路專訊】將於下周二作客出戰世界盃外圍賽第四場小組賽的港足,今早(22日)出發先到韓國再轉機到烏茲別克。昨晚正選上陣的艾華頓及艾里奧,以及一直缺操的鐘樂安未有隨隊,球隊補選均業北區翼鋒林樂勤。另外,足總職員透露行政總裁拒絕讓第二名市場部職員一同隨團。

https://www.sportsroad.hk/archives/469970

香港足球代表隊周日(26日)早上啟程前往馬來西亞,備戰周二的國際友誼賽。然而出發前港隊卻收到壞消息,後衞艾里奧因文件問題,繼安永佳後再臨時退隊,意味着港隊只餘下21名球員,可以出戰對馬來西亞的友賽。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20230326/mobile/bkn-20230326073135913-0326_00882_001.html

上輪國際賽傷缺的梁諾恆則獲重召,將與李毅凱、勞烈斯及仍未獲首頂「喼帽」的周緣德等爭逐正選位置,據悉原本在決選名單的另一中堅艾里奧因家事退隊,足總將會補選。

https://today.line.me/hk/v2/amp/article/MLvmn2a
是的得垃狗係咁
啲藉口作多幾隻花款就冇事
嗰個係嫌佢狀態唔清楚 冇比賽睇到

有講理由vs 講大話

兩樣嘢嚟
得罪講句 年紀大唔想飛/唔去共產國家/屋企有事 就可以
垃狗就每次都要去呀?
受傷唔可以練?你邊度睇到講大話
呃老人
𣎴誠實證人
扮傷唔代表國家隊

呢隊波真係誠信滿分
港隊主教練犯罪添
都仲要睇埋戰術要求先知嘅
今場就咁睇都係狼排陣
都未知西活未來會唔會用返阿富汗個套
同埋安尼亞喺看台喎真係受傷冇踢國家隊
定係你講緊另一個人 你違反國安法?
臭蟲論
其實真係唔係針對垃狗
而係講緊你無視垃狗淨係針對艾狗啫
其實你po呢啲都合理化唔到垃退隊
艾里奧關艾華頓咩事
其實無影響㗎喎
因傷退選,可以因為傷,比唔到賽
但操練係咪有比賽咁高強度先?有冇人影到艾華頓嗰日係點操先?分隊賽咁激?定純粹rehab喳?
再加上前一日佢先踢完90+,第二日做慢跑簡單操練完全無問題喎。

利申翻,唔係想探究艾華頓係真傷定假傷,只係睇唔過眼某幾個著名kidchild針住艾華頓着住件練波衫借題發揮。
話唔定啲可樂係拎黎比大家扮c朗
我都覺得佢真係有傷架
但有人覺得石門有操練就無傷唔想踢吖嘛
自己隊就睇唔到人地隊就針住係咩道理
球隊周二由新主帥韋斯活及前鋒安永佳做代表出席賽前記者會,前者再次提到今次旅程對自己而言是一個額外獎賞,能夠觀察一班港足成員:「今次是一個好機會觀察助教Wolfie(盧斯爾)挑選的陣容,他比我更了解這班球員。我今次會在幕後,來觀察和為未來預備。這個星期認識了不少隊員,看了幾場聯賽,知道他們的能力。我希望球員能夠拼盡全力,展現出良好的態度,還有要踢出體育精神。好期待這兩場比賽。」

他透露球隊昨晚曾與所羅門群島總理馬內萊會面,又對斐濟的招待讚不絕口:「這裡的人和環境都很多,是一個好地方。香港好濕,相反這裡對訓練和比賽而言都很不錯,甚麼時間都不會出太多汗。」安永佳亦提到球隊經歷長旅途抵埗,昨日先集中在恢復,自己首次到訪斐濟,「很享受這裡的環境,不過我們是來贏波,所以好期待這兩場比賽。」

https://www.sportsroad.hk/archives/509891
如果而家世盃外分組係咁我地已經出左線
受傷唔係理由?

做rehab得唔得呀?跑步得唔得呀?簡單操得唔得呀?如果你見到艾華頓個操練係有比賽咁高強度嘅,我同你say句sorry呀

你班傻閪kidchild睇到少少野就借題發揮,真係on9。
你個金信煜就真係講大話喇

搵Coldplay不如搵Oasis肯定國際大新聞
不過楊焗爐腸除時黑到佢地又散
Zero好似仲毒
總理接見咁高規格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞