信用卡討論區(202) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
見佢條bar 繼續行緊
印仔繼續加緊 好奇心之下試下佢
自己中左伏 個經驗希望對個post 有d 貢獻
如果用得呢個方法拎 一定唔會續會啦
如keep OWS, 最容易係BA SILVER
不過要飛BA/IB 4次
如果每年會去一次歐洲, 專登去飛埋佢, BA 係最容易keep

題外話 OWS 仲有個隱藏福利

OWS 坐QR 經濟, HKG 去DOH 個程
因為用CX 退租機, QR 無賣PEY, 所以可以揀到PEY 位, 變相100%經濟免費upgrade 特選經濟,
如果去土耳其, 部份都用緊同一款機
同行booking 可以揀埋位

再題外話
OWS 係CX 揀位福利 只限本人, 可選Extra legroom同行人士無份
QR 係同一booking 所有人都享受到
MH 本人都唔比預先揀位
VISA 個T&C有寫只限list 上國家發出嘅信用卡
BA就算把啦
都唔會坐佢
坐佢內陸機,4個短途,時間好快過
目的只係拎OWS,唔係同BA有親
嚟緊諗住買iPhone 本身已經有大貓red 同vi 國泰卡同DBS 如果想拎迎新現金回贈最抵係咪Citi
唔好咁老定,話晒第一個月轉
*害
free upgrade 一程都抵返
續會呢啲嘢之後先算
病貓係數口精
下年我變相只簽36666, 拎左6%就算,唔儲印花,再下一年就可以變番LV 1再黎過

佢成個GURU實數係比多3%左右,再加埋賞世界3.6%,長玩佢應該越玩越輸
不過每年人頭計,上限簽15萬,回9600
Travel guru lv 2 (4%)+ EM 2.5% =6.5%
旅行消費1萬蚊拎650 RC 。EM比率換到13000里

咁樣有冇計錯?簽1萬就換到張日本單程好抵
如果唔係自家會員,好難會upgrade
原來有分㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞