信用卡討論區(202) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
同意,唔知個玩法
試過日日mon last minute book貴勁多
其實轉咗外幣只係為食啲promotion,但Agoda已經mark up咗個價係貴咗
5%都屌打垃圾em
去日本俾yen唔覺mark up咗,只係要自己食1.95%啫

食唔到guru就唔轉啦
睇卡
MMP老西都轉
一陣中cbf乜尻都無
用Smart Card Circle K買iTunes card 有5%
Yen係無mark up
但agoda 好陰濕
u mean aeon cbf refund promotion??? not officially announced yet
如果你係講延遲付款嗰個,search同俾錢都用返同一種貨幣就得
大貓啲廣州cs好撚廢
好似聽唔明人話咁
打電話都係廣州CS嚟
冇記錯係THB
然後哩個就係用apps search完唔book等佢彈通知俾offer你嘅價,仲要唔限你簽乜卡
等多排都係唔book應該可以更平,如果間酒店仲有位嘅話
NO CBF refund promotion
Aeon 收費係咁
外幣:card brand 1% + Aeon 0.95%
CBF:card brand 1%
然後回贈計劃寫明 card brand 徵收以外的部分先有得回
即係得 Aeon 收的 0.95% 外幣手續費先有回贈
請教下
用app係咪就用唔到master-12%
你用browser開master-12%條link,search完撳落去間酒店佢就會自動彈入apps
咁就食到master-12%

咁search完唔book等offer 呢招仲有無得chok master -12
但又話如果搵到平過佢,可以cap 圖比agoda claim 返差價?
你左撳右撳一時撳吓apps一時撳吓web都有可能嘅
但會好撚麻煩而且用咗信用卡折扣之後佢個"原價"會自動加價
到最後試一大輪可能都只係平十幾蚊港幣
卡搭爾航空都係,條廣東話CS 都好似大陸人

我經驗係chok完一大餐都係返web用master接近最抵
講講下廣東話夾下英文字
hang哂機就係中國人
帶口音識答你就應該馬拉人
我個人經驗係apps彈出嚟個價最平
但好多時本身得返1間房等唔到佢彈優惠就照用EM價算數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞