信用卡討論區(202) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
咁緊係

比較出面賣幾錢都覺得ok ge
嗰個係EM promotion,計到足嘅話唔會有其他Eligible card
Agoda 真係唔好信佢啲會員價
Wkwl搭Uber計唔計6%
Btw 出面有post話aeon 收完cbf之後會refund
你就想
肯定唔會,因為 Aeon 咁寫
https://www.aeon.com.hk/tc/useful-info/fee-schedule.html

海外港幣交易手續費
每筆以港幣支付的海外或非香港登記商戶交易將徵收1%費用# (AEON銀聯卡豁免)。
#由相關卡組織收取之費用。

於新收費生效的同時,AEON將推出「外幣/海外交易手續費回贈推廣」(暫名) ,屆時持卡人只需以合資格卡推行登記,由發卡組織所徵收的部份以外之相關手續費將獲回贈,詳情稍後於本網站公佈,敬請留意。

Aeon寫明 CBF 係 Visa/Master/JCB 收取的費用並轉嫁畀客戶,但係佢個回贈計劃寫明只有由發卡組織所徵收的部份以外之相關手續費先回贈。換句話講,得Aeon自己收的0.95%的外幣手續費先有得回贈
Thanks John
Thanks 一直用em
交左成年智商稅
master

EM
冇em

啫係用 agoda platinum + master promo 平過googlemap 非會員喎
以前有得回6%
而家當回少1%囉
agoda海鮮價,得閒再撳多兩撳可能又平啲
喺apps撳同喺網頁撳又有可能唔同價錢
所以我都係靠master算,唔係最平但又唔會差得太多
岩岩睇返,今日book又平琴晚百幾
心理好唔平衡
以前有得食guru就轉外幣簽EM抵
依家EM算鳩數啦
咪再book過然後取消之前嗰個booking
咁啱啫,你book嗰吓揾到最平咪得囉,同埋book咗就咪鬼再睇啦
Non-refundable
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞