信用卡討論區(202) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
曆月
Agoda HKD外國收唔計最紅大折日?
玩完
我8月碌 搞到宜家差幾千
白痴問題,用ailpayhk綁red卡,再用ailpay 網上買機票,係咪一樣有4%回贈?
Aeon wakuwaku

合資格客戶於發卡後首60天內憑卡簽賬消費或成功辦理AEON商戶免息分期計劃滿HK$8,000或以上,當中透過Apple Pay及Google Pay簽賬可享高達10%現金回贈,最高達HK$500現金回贈。

1. 佢呢個$8000有乜特別,又唔係送嘢點解要寫出嚟?
係咪意思得頭嗰$8000 Appel pay先會用10%呢個意思?(我見正常係4%)

2. 回贈係咪冇上限?我見佢T&C入面冇寫(?)
睇番以前小斯,網上簽賬10%
而家得6%
要簽夠8000,唔理係咪手機支付
簽夠8000之後,當中的手機支付有10%
咁當然呢8000全部都可以手機支付

點會無寫上限

https://www.aeon.com.hk/tc/pdf/credit-card/AEONCARDWAKUWAKU_RBBD_TC.pdf

獎賞數額將以合資格簽賬相應之獎賞比率計算,合資格客戶於每個月結單周期內最多可獲HK$300 現金回贈或$300 WAKU COIN,詳情如下:

a) 網上簽賬 6%
b) 日本海外簽賬 3%
c) 本地餐飲簽賬 1%
d) 其他簽賬 0.5%
對唔住眼殘
白痴問題,用ailpayhk綁red卡,再用ailpay 網上買機票,係咪一樣有4%回贈?
電子錢包唔計
1. 額外 10% 迎新期先有,過咗首 60 日就唔會有
要果段時間簽滿 $8000 先會計比你

只要簽滿 $8000 就所有 Apple Pay 簽賬都計 10%,唔爆 cap 底下前定後都得
但正常唔應該有 4%

2. 自己睇 po 頭
另外以前 10% 係迎新額外
唔關 6% 事
想知銀行CS今日會唔會聽電話
24 小時服務
屬於電子錢包增值,應該冇

Btw UO+ Alipay 有折好似幾抵玩
係,所以先問呢個問題
銀行啲cs係廣州
冇sc,得國泰卡,有冇回贈?
淘寶先計
$6/里
但本身國泰卡 uo cx直接買係$2里
因為今次promo焗住用ailpay俾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞