信用卡討論區(202) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
咁sim credit card 呢?
有無伏?
Apply 咗
改咗玩法
冇以前咁抵

同埋今年新卡
唔知有冇得waive

如果唔怕又想攞迎新可以apply

有錯請指正
我apply 黃卡
唔知同紫卡係咪一樣rule
咁買ipad 應該都食哂sim 迎新
重要申請多張?
黃卡差唔多半年前apply
Aeon官網話手機apps申請都有$200
親愛的客戶:
感謝您使用滙豐信用卡。希望您享受我們的服務。因應近期市場改變,我們將於2024年11月9日起新增以下個人信用卡的服務費用。相關服務費用將在信用卡資料概要、信用卡服務費用及信用卡條款呈現。請參閱以下詳情:

費用

我們將就每項在香港以外或在非香港註冊的商戶以港元進行的信用卡交易收取交易徵費。就每項以港元個人Visa及萬事達卡信用卡進行的交易將於相關交易誌賬當日徵收交易金額的 1%。交易徵費並不適用於任何以銀聯雙幣信用卡及美元滙財金卡進行之交易。

所以係咪Amazon/淘寶 港紙結算都要收錢
唔係額外咩
200 +200?
Amazon應該係
淘寶本身經alipay 冇呢個問題
是但一樣啦

app申請$200已經係額外,MH張coupon都係額外
一樣銀碼,仲要係cash,諗唔到點解要冒住收唔到嘅風險用MH
咁算喇。 開smart 卡
可以照出,出完用一年就cut
網上apply去aeon鋪頭拎就幾日~一星期
寄去你屋企就幾星期
LM
最怕啲積分儲咗又要迫住cut卡 無晒
咁AE可以即兌既
MH 唔係同時有200 waku coin + 200 惠康券?
唔係,aeon 申請時係要入邀請碼
一係入 wakuwaku 200 coin
一係入 mhwaku 200 惠康券
不過其實你都可以驗證
入左邀請碼唔使撳確認都知道份迎新係乜
https://hkcashrebate.com/aeon-wakuwaku
計埋迎新同本身回贈合共賺$1,380回贈 + $200禮券

無須簽賬額外送$200惠康禮券*
*額外迎新禮品由MoneyHero送出及安排換領

aeon app 入mhwaku 出AEON CARD WAKUWAKU 迎新現金回贈
今朝一睇佢直接彈咗個master -10%出嚟

咩double day 好似又唔係平時個 master
請問HSBC Red 網上4%限每月首港幣10,000元, 每月係指月曆月,定係計月結單?
成日覺得好多地方都唔收ae
咁無問題
反正已經唔會有損失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞