《黑悟空》大賣令女權人士崩潰 指「讓人悲傷」埋怨玩家們從不理會此問題

329 回覆
480 Like 42 Dislike
上年既 baldur’s gate 3 仲可以有 6 萬幾人在線

連廿年前既舊 game baldur’s gate 1 都仲有近 700 online
搞死我隻last of us 2 屌你老母
佢地咩意思? 一定要有馬騮乸??
今次支國人贏Sweet Baby
其實佢地唔係歧視
而係反而覺得東亞人係white adjacent
因為我地係唯一係全球各方面都有影響力既非白人人種,甚至可以影響返白人轉頭

右派覺得大家地位差不多,所以唔洗理東亞人
左派覺得東亞人唔乎合少數族裔係劣勢既諗法,唔想理東亞人
用GOTY同垃圾比?
隔離post有個戇鳩仔話Horizon大賣反映我地正常玩家無影響力添
然後講到黑悟空大賣只係因為係中國第一隻成功嘅3A, 話我地當左隻game係反woke最前線係on9仔咁

呢幾年 歐美左膠對創作產業既禍害開始湧現
https://lih.kg/CKbsJfX
#218 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
有出場 但太靚 DEI要醜女人
啲Modern player 呢?
我屌你老母廢物女權

其實咪者係共產黨既心態
根本就另類邪教
到底邊個話主角係男性先?
連悟空石頭爆出黎都唔知有冇分男女
黑悟空多元到豬同蜘蛛都生到女
重有咩問題?
女權人士如果正正經經喺黑悟空四姊個劇情搵位屌應該會有多啲人撐
而家入game玩 你就係頭50位頂尖選手
《西遊奇伝 大猿王》寺田克也
西遊奇伝大猿王里的內容也有了翻天覆地的變化。善良的唐僧變成了一個裸露身體的尼姑。如此顛覆原著的寺田克也卻因大猿王在漫畫業界里名聲遠震。

1)好多女角 (人或者怪)都係靚女造型
2)IgN 話間 game 廠(遊戲科學)啲職員歧視女人,但係無實則證據
3)雖然完全無證據,但係有人話 sweet baby 要遊戲科學俾700萬美金請佢地做 「政確指導」,遊戲科學唔肯,所以 IGN (啲職員同 sweet baby 有千絲萬縷關係)不停出文屌遊戲科學。最有趣係咁大嘅指控 sweet baby 好似無完全否認過,更令大家覺得雖不中亦不遠矣
同埋唔係隻隻game都會咁重故事性 睇吓任記啲game 偏重遊戲性
邊有咁多mario既內心故事 peach既性別掙扎
支持果隻最多同時在線700都唔夠囉
唔支持你就話人反女權
屌你老母呢D LGBT撚樣快D死撚哂佢啦
阻撚住人類發展
冇事就係度揾事黎嘈
正撚樣
Sweet baby年年都比人屌 點解仲可以生存到
依隻又關女權事?
躝啦仆街
ResetEra班人過街老鼠黎架喎個個淨係係自己同溫層入面一唔妥你就ban
班女權撚真係好撚柒鳩煩,要唔要悟空畀你選擇膚色呀,宙斯洗唔洗畀你揀男女呀?
都ON撚柒鳩鳩
你唔講乙女GAME係物化男性?都ON鳩鳩嘅
嗰班都係平時香港做開loser
不斷說服自己移咗民係正確嘅決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞