明年更值得買!iPhone 17傳將升級12GB記憶體

176 回覆
12 Like 194 Dislike
15、16只係過渡
因為蘋果一早design好、備好晒料
你要佢提升個ram
採購、物流同生產線都要重新setup過
對於一個千萬級嘅production根本就轉唔切身
起碼要17先真係完全由design stage去加ai
但班友就係唔撚明
成日話ios體驗好、好順就夠
無錯,你無apple intelligence 用咪夠囉
但好快好多app都會support
到時你就屌鬼
iPhone 加咗啲 transition 動畫睇落好smooth
其實Android一早load完仲同你睇啲動畫飛嚟飛去咩
等23,相機會升級
Pixel真係神機,可惜香港得我哋連登仔識欣賞
16 只係迎合市場推出嚟嘅product,係頂住個雞頭。
而家ai 仲係未到成熟階段,所以我覺得呢兩年用Android 機係抵玩啲
其實一年換一部咪得,keep住每年trade一次根本就唔貴
出摺機再講
懷疑佢地以前用an機比人笑過,有陰影
拿拿臨換番部iphone上連登想笑番人
唔係喎我講緊掃app 揀app home page 呢類 唔係開app
天風國際分析師郭明錤
悉尼老鼠
android真多工 過場動畫未必優先處理
都係唔明 揀緊app 背後多工啲乜
明年:iphone18更抵買!
一年換一部先幾千...洗唔洗咁煩起到計住..
咁多ram做咩?
6gb已足夠順暢
品牌價值
想知道on device ai有咩功能
我見samsung d ai都只係拎走路人甲
試過睇落好假
Iphone 2046
佢得間公屋 係咁上下

Apple Mac 產品行銷團隊高管:MacBook 8GB RAM 已夠用 適合各種應用場景
https://lih.kg/3674549
換電
等samsung技術成熟APPLE就會出架啦
吹緊得17pro max先有12GB RAM
然後到時已經唔興摺機
隔離post又一班傻仔笑人SPEC撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞