明年更值得買!iPhone 17傳將升級12GB記憶體

176 回覆
12 Like 194 Dislike
apple 而家賣嘅係佢背後相關嘅配套,例如Macbook,同其他 software,如果平時屋企用開 window,淨係一部 iPhone 其實無乜特別。

利申:啱啱轉咗會去三叔
idog: 九成用家都唔覺 60 hz 有咩問題,有120 咪買pro 囉
其實而家講 ai,隔離公司都唔 emphasize spec 有幾好。

但apple 8000 蚊嘅機仲係60hz
數字唔係越大越巴閉
到時又會話18仲勁唔好買17
根本年年都買架啦
呢d 廢文
On9 iPhone 賣software 㗎嘛,冇新意就梗啦
Anyway 唔鍾意咪買Samsung S 系囉
戰術係 等下一代出咗 先買返呢一代
等緊Iphon XX
白撚痴 等iPhone 100啦
幾千都要度來度去
換就換嫁啦
之前畀人串粒粒mon嘅時候啲人咪又係話睇唔出
呢加60hz 咪又一樣
唔準唔緊要,最緊要係可以睇到一眾An俠對住啲流料打飛機
d分析師食屎啦
畀其他廠牽住走,人哋唔玩hardware software 嘅時候,佢哋先嚟開始嚟追。
而家 Google Samsung 都玩緊 ai,apple 好似啱啱瞓醒咁。明明一早就有個 Siri 喺度唔用
而家中回力標抵尻死 一堆iPhone 無得用on device AI

Ifans睇到apple黑心未?
pro max有
pro呢?
不過iPhone 13 vs 14 差2GB RAM
AI面前都係齊齊收皮
買咗14嘅人相對蝕好多
買15 先蝕
15蝕還蝕
起碼比起14都有Type C, 新一代U同相機
14除咗RAM,同13冇分別
真係最水魚一代
其實用開高hz mon打機
真係睇到分別
an 上到165hz mon 添喇
iphone 仲玩緊60hz
apple 好少會咁,就算 obsolete,都係再舊啲嘅電話先係咁,唔會對上兩年既機已經唔 compatible
用落就係ios 有100gb ram 都無人地an 咁smooth
因為人地上到144hz
iphone 主畫面100hz 都唔知有冇
Apple Intelligence 點搞
得8gb ram, iOS 4gb, AI 4gb咁run?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞