明年更值得買!iPhone 17傳將升級12GB記憶體

176 回覆
12 Like 194 Dislike
ifanboy不嬲鍾意水魚價買次等科技
話知佢幾多ram,反正全部都係apple既人,佢實現到咩功能先係重點
下次結婚八折
都唔會買Max架啦
30歲以下用an機嘅都係性格有問題
On device AI的確係睇ram

如果只係「Apple要你死就死」,咁佢都唔想15/15plus咁快收皮咁肉酸囉,呢個決定擺明迫不得已
今年就換
件弱智以為打機先需要120hz
實際上app game先唔需要120hz,因為大部份app game部電話根本render唔到120hz

os原生動畫、上下掃mon先最體驗到120hz
弱智
下年轉2nm,依家個粒用左幾年,重硬上AI
你霉到咩程度要用手機黎拎優越感
都2024年啦
Apple 從來都係勁在iOS
用開既人根本唔會點轉
無人諗住說服佢轉
只係2024仲講android lag
真係等比人笑
依家有啲咩On device AI係有用?
望返手機市佔就覺得諗多左
之前一直都仲係三星最高
上年Apple 都超越埋
比人笑與否從來都係睇邊到人多
一度過相airdrop就知an機先係比人笑果個
加ram 食你1500 都痴鳩線
蠢人永遠佔多數
同埋..AN機過到相架喎, 唔同公司都得
不過蘋果永遠唔得姐
airdrop會比人笑呢d野
真係連登仔先FF到出黎

我就用左咁多年an 機無比人笑過
朋友合照我不嬲都係叫佢地drop比我老婆就算

你個人kam, 用咩機渣咩車都會比人笑

我用an機純粹係用慣左唔想轉
我自己有ipad番工睇戲睇波用
亦唔覺得有咩superior 到要我去轉用iphone

當然我唔係覺得an優越過ios
只係唔該唔好再講android lag
人地中低階已經smooth 過你旗艦60hz mon
Kam果句好同意
或者咁講啦係得連登世界先會笑人用咩機
年年都係咁
咁麻煩你繼續叫Tim Cook 用4GB
已足夠
文心一言
8gb都未必夠ai用
就算ios18夠
之後好快就唔夠
其實今次最柒係
連賣緊街嘅當代iPhone 15, iPhone 15 plus 都話俾人聽唔支援下一代ios嘅主要新功能
iPhone 14 Pro/Pro Max果班又係
點解?
因為蘋果係完全無唸過ai會突然跑出嚟
14, 15, 16代嘅iPhone都無預過會夾ai
呢個都係我轉電話原因,呢兩三年嘅電話完全無foresee 到個 market trend,過多兩年可能連16 都 obsolete
15/15plus 唔support apple intelligence 真係好L肉酸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞