人越大開始鍾意Suv

604 回覆
445 Like 102 Dislike
28car好多corolla touring但未出牌
Ching有冇揸過90年代嘅sedan
一樣係揸船咁
係咪日本租車公司啲車嚟
其實EQB都相差唔遠
都係大賣
好多人一個月得一兩次要車7個人
5+2岩哂
wagon 同同系 sedan 差唔多長
起碼EQB 個頭唔會頂到上玻璃吧?
90年代5系E class 都借嚟揸過 浪下浪下咁
要放兩個 car seat 又要載埋其他人同物品,香港賣緊多數嘅 MPV 其實都唔係好夠

日系中七車身本身唔夠闊,中排放兩張 car seat 中間已經好難坐人,如果又擺埋小朋友物品丶BB車等,其實都要收起尾排。

Alphard 好多都係中排大凳,唔適合放 car seat

真正坐到多人又放到多物品,只有 V-class 或 GLS 呢類 L-SUV
九成九係
比人玩到牛肺再出口比香港啲傻仔
估唔到連登咁多人中意旅行車
不過街想見一架都難利申G21喺街唔見有同款多過3次
You 2?
個feel 就好似啲矮仔想買大車填補缺陷咁
幫朋友揸過一次架Noah深水埗番上水
揸果個感覺好似啲麻甩佬比人閹左咁
上斜無力
比油唔去
發誓呢一世唔會買細MPV
佢架車有事
遲D鐘意mini van
要考慮實用就代表你唔係saloon嘅target customer

saloon唔夠實用唔係佢嘅缺點,係你嘅缺點
其實佛同S class、7系果啲高級saloon比都重係爭緊幾個層次

RR、Bentley、Maybach果啲就更加唔使講
係既係既
我部Lincoln就係加拿大做,渣左就黎五年咩事都無,連盞故障燈都無著過
我係SUV>UTE sedan 一直都麻麻地
我有第二個細路就轉左架7人suv
無問題喎
其實生兩件五人車都夠 唔覺得一定要mpv
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞