人越大開始鍾意Suv

604 回覆
445 Like 102 Dislike
coupe suv
Audi Q2/Q3
新版真係好撚薯
本身揸開細車仔,都想轉部SUV,但之前去英國租車玩,佢俾左部MG ZS 我,揸落感覺好差,好似揸船咁,轉向好笨,軚感直情係冇,完全feel唔到部車想點,唔知係MG問題定部部SUV都係咁
其實同7人車一樣
都係一種純為巿場妥協的四不像產品

因為審美好個人
但實用性就好實在
比錢果個都好實在

作為廠,最緊要消費者要乜就比乜
以前apple 有sj期就可以大到佢話比你聽要乜

但世界上好似得一間apple加埋佢一條友有能力咁玩
而家apple都係消費者主導
你要乜我比乜你,我唔會理佢啱唔啱你
最多我整到個體驗係好就ok

我自己仲意以前apple 多d
有d 性格有d 串
尤其係iTunes 麻撚煩
但都因為咁佢教識我個music library / photo library 要做到整整齊齊
一路累積到今日個database仲係好有系統
有晒coverflow,有自己心情分類,有晒曲詞編

今時今日我覺得我係apple身上再無左呢d 野
用佢只係因為佢對比其他產品個體驗仲係比較好
而唔係教到你點去應用科技

apple已死呢句野雖然成比人笑
係產品的性格層面已死
越出越係因為大媽mk所謂需求
做d劣幣驅逐良幣的野出黎比佢地
係嘅巿場上係向下多左呢班人買
但就引證左以前SJ對MS的一句comment
「producing "third-rate products" and having "no taste." 呢句野就係今日apple 走緊的方向。」
錦龍都係一個因素
自己個邊幾兄弟有幾架車,大家都可以繼續揸suv/ sedan , 輪流車埋老豆老母
老婆個邊得我哋呢家揸車生小朋友極大機會要迫住轉mpv
班中港牌同班狗肉車搞到架車好柒
我就屌曬老母
永遠定暫時呀柒頭

會唔會睇得自己太高呀
車身高好緊要
係咪棍波?
Mg支支
錦龍一件件都唔keep
壞車換件等一個月
二手law
X4 的確
X6 好撚型喎
車廠都就來唔出

利申:搵唔到啱心水Wagon所以買咗Sedan
X1 20ia
得香港人先會認為細部=小家 鐘意細部啲靈活啲都要俾人笑小家
真係年紀問題唔係呃你
咁依家絕大部分嘅suv都係crossover嚟㗎喎 body on frame 嘅車差唔多絕種 pickup 就大把
揸off road 先係男人嘅浪漫
點會呀, SUV headroom都大好多啦
通常揸 mpv 都係因為屋企所需,唔係自己想揀
原裝餐枱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞