人越大開始鍾意Suv

604 回覆
445 Like 102 Dislike
LC70
g class 唔off road 無意思啦
連登仔口中既唔係跑車既mk 車

因為香港人改得狗肉姐
講就咁講

到代理入左貨就無人買
冇話佛柒 佢話細個唔會識欣賞吖嘛 咁係事實喎 有幾多個細細個已經當mpv係dream car
所以成日見都係d 中坑揸
係實用嘅,但對於鍾意揸車嘅人同放棄人生無分別,只係一架車唔怕hi 底,載到人唔頂頭同載到下貨嘅車

利申:已放棄人生,等緊機會重生
個尾點都會走架
好多車廠都唔再出麻
9成人都買高身suv 方便唔洗烏低身上落車
station wagon多數係有家室 但又無老人家
又鍾意駕駛感先買
鍾意還鍾意 市場唔夠大
審美真係會因年紀而變

以前覺得d MK車有晒貼子又多定風翼風刀好型
而家覺得柒到無朋友

以前覺得舊波子911好核突
而家覺得好有味道(996除外)

至於suv同跑車
我就未覺得suv靚
但我應同suv係生活上實用好多
空間大
上落車唔晒屈住
上左年紀會like呢樣
但都係為實用而妥協的選擇
單論樣都係跑車為首
新舊都正
唔關事 甩咗隻mk尾翼再講
Rover 正到仆晒街
間唔中IG見到啲人會笑鳩佢用唔知邊套戲
we are same same but different,but still same
原裝尾翼唔mk 啦
波子啲尾翼咪仲誇張
呢啲仲好過SUV,SUV除咗車身高,入面空間根本冇大到,wagon車內同尾箱空間同SUV一樣,但係重心低,操控好,fuel consumption比SUV低,綜合嚟講屌打SUV
不過啲人鍾意部車高身啲,所以佢哋都係揀SUV
好鐘意新款land cruiser
2016年打後已經好撚型
但電油5000cc 真係養唔起
買g class 唔off road 已經係浪費啦
嗰啲老細車唔elegant就執得

SUV除咗Range Rover同Cullian叫做算elegant外冇一部得
Xv全時四驅
巴打要唔食油
求其一架頭轆suv算啦
所以四Audi Avant又好似諗得過
日日揸公司架三菱農夫車返工放工接女

又襟撞又襟揸又夠力水
BBA SUV只係升高咗嘅sedan
好L7 喎
法拉利講過永遠都唔會生產SUV
之後見林寶架SUV賺到仆街,然後就破例出架SUV, 自己唔怕面懵叫FUV
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞