人越大開始鍾意Suv

604 回覆
445 Like 102 Dislike
一直覺得Tesla個空間太唔人道
想問可以點樣家庭? 小人國?
Model Y邊忽細呀
肥牛
買RSQ8好過
外國限定
香港無撚用
完全明白
但 SUV 高身啲坐落去係𠺘過 estate,坐長途始終都係矮車舒適好多
大家要求唔同唔好嬲
Cayenne Turbo 958.2 同 C63s Estate 都有
63s 係好揸啲 夠貼地同係彎心穩陣啲 入灣大油啲會甩下尾 Driving Dynamics 好玩啲 不過始終係電軚 堂軚都係冇乜 feel 最麻煩嘅係 佢離地距真係好低 好容易刮底

架958.2 雖然冇咁輕盈 而且動態限制好大 但係長途真係好舒服 百幾公里咁去啲噪音抑制都係非常之好 支避震舒服又得,想劈彎到OK 而且仲用緊風油軚,雖然係一架四驅車,但都有返一啲跑車嘅感覺 係一架超級好嘅compromise

不過有咁講 波子真係波子 其他SUV 真係好浪,Range Rover 嗰啲,即是條路話行50,你都最好減到40先至可以穩陣咁過到隻彎,完全唔好揸

其實SUV同旅行車實用性上都冇得輸,真係睇自己鍾意邊架
旅行車 >>>> SUV
Tabe
有時會擔心wagon太長會唔會掃尾
就好似panaemera turbo都好渣過e63s m5 始終波子話自己係工程公司 咁多年來都係得AMG gtr 追得上 gt3
其實全世界都望緊魔刀Y出7座版但暫時得美國有,如果出7座應該又食唔小7人車市場
呢部先型
C43 s4 m340i 都已經屌打
唔洗d 大佬出手
F150 raptor 美國買係咪唔貴?
女婿: 係呀, 屌你個女, 躝啦
真係 不過我自己想試下去日本旅行租下n box 嗰類k car
SUV 真係冇乜興趣但可試
MPV 就真係不了

利申:揸緊AWD wagon
不過屋企嗰個成日話架車太大
奧海城?
一架suv 一架棍 一架m/amg 就最fit
同model wagon款最多長過sedan版少少
我揸慣estate揸番hatchback反而冇咗個尾唔識泊車
多餘,90年代家家人都係sedan架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞