朱茵 黎姿 依家真係被吹大晒竟然可以吹到上神枱

214 回覆
35 Like 180 Dislike
王菲無論外型同把聲其實係令人有戀愛感覺好gfable純愛嘅風格嚟,反而周慧敏係想執佢幾劑多過要同佢一齊嗰種idol feel,鄰家look平時嘅佢就太小家碧玉有種煩厭感

不過王菲嘅前題係佢造型唔扮得女強人風格同埋條友硬照同舞台上係大跌watt,周慧敏就硬照同舞台上好撚正,但平時啲片同拍戲就跌晒watt

王菲落差可以好大,例如佢綵排前奏同正式出show兩個人嚟
綵排/前奏

正式出show

屌 10/10
唔係話王菲唔靚, 但係型多過靚
同埋有陣北京味
連林青霞都係台灣人

如果計土產一定係紅姑贏當年
但係之前好似有個咩女神投票
藍潔瑛輸咗俾Ali
幾時話王菲同到林青霞紅姑比

王菲嘅型嚟自佢嘅柔同靈氣,因為佢嘅型格唔係由硬朗獨立積極自主造成,而係倔強傲氣不屑憂鬱造成,而依種通常做唔到主導造型嘅風格,所以王菲係做唔到剛中帶柔嘅風格,只可以做到柔中帶剛,所以佢原振俠甚至皇庭做律師上庭部份不單止比千歲情人皇庭casual look OL look柒好多,同時比起千歲同皇庭更加連型格都大減,但千歲同皇庭嘅佢係賣靚賣柔弱甚至賣sweet都多過賣型為先,好型嘅花瓶feel,嗰種型格反而更加令到佢更似花瓶gfable,令到佢有對比下感覺更sweet或更柔弱

除非王菲係行黑暗風格為主嘅型格,唔係一般正能量光明磊落風格嘅型格,先做到以剛為先,以戾氣或頹廢為主,再配以本身嘅倔強傲氣不屑,營成好cool又難以捉摸嘅型格,依種style造型佢外型就真係賣型格為主,例如執迷不悔時期嘅grunge ,短時間知己知彼時期,同埋di dar嗰期
所以咪話依家啲星係由觀眾口味造成
Panasonic discman 刑偵嗰期嘛,又唔可以話靚只係順眼,吸引在刻劃一個新時代女性嗰種型格咁囉,嗰期又非男非女新時代女性形象嘛
鬼五馬六反而係鄭秀文需要行嘅路線,本身外型冇乜特色所以就係要風格強烈嘅造型先可以殺出條血路

雖然佢sell型格,型行先,但周慧敏王菲靚靚嗰啲拍埋去真係型過佢好多

嗰陣係捧袁潔瑩佢哋,記得黎姿只係後面嘅配角袁潔瑩由細到大都屌打佢,真正嘅靚女

啲相你都揀好啲丫
揀全盛時期先有得比較
依個咪就係全盛,初出道拍張學友mv同仙樂飄飄個個驚為天人讚佢靚紅咗啦
屌你咩

建議睇返無間道同東京攻略嘅佢先,隔住個mon都聞到浸香味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞