今年fg,出唔起25k既offer 唔好接

353 回覆
1529 Like 252 Dislike
真, 走咗咁多人, 個市場根本就唔夠勞動力. 現家行行都要人, 就自然出得起錢請人嫁啦. 洗乜自貶身價!
個個搵得多洗得多, 香港經濟先會好嫁嘛!
邊到有”度度” 迫d細要用we7咁on9
25000真係基本
衣食住行 比家用都2萬啦
淨返5000儲下錢
仲 facebook
香港走咗咁多人
又新移民入咗咁多人
成個消費社會改晒啦
以前可能九成 fb 既
而家得返四成
其他人生意唔通你唔做咩?
最抵死係d 深圳廣州人都識用 fb 但仲要用埋 we7 xhs
咁你 local 既咪輸晒囉仲 25k on99
佢唔係冇道理喎 你地憑咩FG值25k
即刻開個jobbd睇吓,開得價都係2萬唔夠
咁你等物價跌返到SARS 先再講
10 蚊雲吞麵, 大轪活12 雞肶紅豆冰, 3000 蚊呎市區樓,
咁佢出16k 請到fg又嘈乜9?
譚仔姐姐咁productive, 佢又唔去請姐姐?
expected salary cv 一早寫左啦
垃圾廢老咪又係扮工呃人工
自由市場, 咁老細有本事執到平貨
咪佢賺到囉
真呀,d 仆街老細搵咁撚多都唔肯分d 俾人
唔反對
但你話譚仔都19k 巴士司機都23k 係因為佢地嘅職業已經實戰服務緊 並唔係你FG實習性上班
另外一提出面又多裁員又難搵工 希望你哋真係堅持到25k先肯做
事實離開咗好多
tbh 譚仔個value大過fg
fg乜都唔識仲要人教,拖累埋其他同事,貼錢就差唔多
大學生人中之龍
25K真係好恥辱
應該50K才拉offer
仲要work from home
年年都大把柒頭做爛市 賤一賤都願意做
樓主叫價24k
唔好開壞個頭啦
好撚多on9仔
連登做IT 果行一直fg 話50K 係假既,40K起係真
一日實際工作時間多過4小時,係閪工
你40K姐,我fg 50K喎
fb 啲人都轉貼左,好多人支持
但我公司請IT support 最多俾18K
threads 啲人會話你唔得係你冇料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞