今年fg,出唔起25k既offer 唔好接

353 回覆
1529 Like 252 Dislike
mt比普通人出奇地高好多
不過聽講都好難入
真心,團結,如果俾唔起合理價走去開啲狗閪價,你可以笑啲年輕人唔捱得唔肯馬死落地行,年輕人都可以笑返你間公司都唔捱得幾耐,俾埋啲通脹都追唔到既人工,人地生活唔到仲同你開工?垃圾公司一係老細同埋HR自己一腳踢做埋啲技術嘢囉,做唔撚到呀?執柒佢囉,到時齊齊失業一齊仆街死,有你班上岸撚陪葬,好過年輕人捱苦你班老屎忽就賺盡

利申:唔喺香港,但係都想你地好
讀呢啲就俾啲大志唔好留喺香港發展啦,偉大既嘢香港容不下就留俾偉大既地方
加多三隻字ok?[喺香港]
唔係50K?
減薪?
咁專科以外既fg失業率應該會高達9成
垃圾工唔好攞出嚟講
做咩頂爛市,明明係fg 50k
真, 冇50K 咪要
但係啲fg話接受左低過25k,就等於好似啲70後咁接受左香港人underpaid,唔識反抗喎
冇50k唔好搵禾啦傻9樓豬又害人收最低工資
因為你講嘅嘢好合理
連登fg100k
25k做爛晒
不嬲叫50k
啱畢業 搵到份29k
樓主搵唔到工,呃其他連登仔企硬25k,佢自己就接受低過25k既價錢take offer

同之前有連登仔唱淡樓市之後偷偷上車一樣
你講得岩
所以而家咪好多公司執既執、炒既炒
你要考慮埋好多搵到錢嘅人移民走,所以失業率其實冇特別高
專科/技術不嬲都唔夠人
讀呢d科根本唔驚呢d野
唔會係呢個post見到佢哋
但你講緊移民走左既就係呢類職位
空缺都唔係樓主普通文員仔可以取代
但樓主講緊既係普通冇技術文員要企硬25k
Intern都40k,ft 28k?
你老母你唔好去死?
Local點解要用we7 尼個係你問題 唔係香港人問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞